Webinar / 30 euro

De dienstengift in het hervormde erfrecht

Het bestuur van onze Brugse Conferentie nodigt u graag uit voor de eerste studieavond van hun studiecyclus permanente vorming van het gerechtelijk jaar 2020-2021.

Wanneer.

Dinsdag 22 september 2020 van 17u tot 19u

Inhoud.

Mr. Ariadne Van den Broeck is doctor in de rechten en advocaat aan onze balie, met heel wat ervaring in vermogensplanning. Ze schreef tal van publicaties en is een veelgevraagd gastspreker.

Heel wat erfenisconflicten gaan over de gelijkheid onder de kinderen. Wie kreeg wat van de overleden ouder en in welke mate moet hij of zij dit verrekenen bij de verdeling van de nalatenschap? Voor zogenaamde kapitaalgiften  voorziet de wet in een duidelijk antwoord via de regels van inbreng en inkorting, maar hoe zit het met andere soorten kosteloze voordelen? Wat als dochterlief jarenlang gratis heeft mogen wonen in een woning van haar ouders of renteloos van hen heeft mogen lenen? Wat als vader drie dagen per week de kinderen van zijn zoon heeft opgevangen om kosten van een crèche uit te sparen? Dit webinar behandelt de vraag naar de eventuele erfrechtelijke gevolgen van deze ‘dienstengiften’, naar de evoluties in de rechtspraak en rechtsleer en naar mogelijkheden voor de ouders om eventuele discussies op voorhand in de kiem te smoren. Het hervormde erfrecht schiet op dat vlak ter hulp met de figuur van de globale erfovereenkomst.

Inschrijven.

U kan tot op de dag van de opleiding inschrijven via onderstaande inschrijvingsknop.

Het inschrijvingsgeld bedraagt 30,00 euro, te storten op rekeningnummer BE58 6301 5300 0179 van CJB Brugge met vermelding van uw naam en de datum van de studieavond. Eerstejaarsstagiairs zijn vrijgesteld van de inschrijvingskost.

Permanente vorming.

Voor deze studieavond zijn twee punten permanente vorming bij de OVB in aanvraag.

Link webinar.

De deelnemers ontvangen op de dag van de opleiding een link naar de webinar.

Inschrijven