Corona laatste update: 06/03/2022

Gerechtelijke vakantie 2022 | Ondernemingsrechtbank Gent

De dienstregeling van de ondernemingsrechtbank Gent tijdens de maanden juli en augustus 2022 kan u hier raadplegen.

  • De voorzitter van de ondernemingsrechtbank Gent verzoekt om enkel spoedeisende zaken zoals bedoeld in art. 335 Ger.W. in te leiden en de aangevoerde spoedeisendheid te motiveren in de inleidende dagvaarding.
     
  • Voor dagvaardingen in faillissement worden geen afzonderlijke zittingen georganiseerd. Die zaken kunnen zonder meer ingeleid worden op de vakantie-inleidingszittingen.
     
  • Dagvaardingen die werden betekend in juli of augustus 2022, en niet gelden als een spoedeisende zaak zoals bedoeld in art. 335 Ger.W., worden ingeleid op de eerste (dagvaardingen juli) of tweede (dagvaardingen augustus) zitting van september 2022 van de eerste kamer van de betrokken afdeling.

    In de afdelingen waar er in september slechts één zitting van de eerste kamer is voorzien, worden de dagvaardingen die werden betekend in augustus ingeleid op de zitting van oktober.

UPDATE: ingevolge de benoeming van de heer Philippe Tielemans tot rechter in de ondernemingsrechtbank Gent werd op 2 juni 2022 een aanvullende beschikking uitgevaardigd.

Reactie toevoegen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.