KORTRIJK (KULAK) / 50 - 60 euro

Help, mijn werknemer is ziek. Een praktische toelichting bij de nieuwe regels inzake re-integratie

Datum.

Dinsdag 16 juni 2020.

Inhoud.

De statistieken liegen er niet om. Steeds vaker worden ondernemingen geconfronteerd met een toename van het aantal (langdurig) zieke werknemers. In dit kader is de re-integratie van deze (langdurig) zieke werknemers een hot topic. Sinds de inwerkingtreding van het nieuwe re-integratietraject op 1 januari 2017 zit het aantal aanvragen van een re-integratietraject immers in de lift, wat steevast aanleiding geeft tot heel wat vragen. Niet alleen praktische vragen, maar ook steeds vaker juridische vragen zoals kan de arbeidsovereenkomst beëindigd worden wegens medische overmacht en wat zijn de juridische gevolgen hiervan?

De spreker.

Mr. Sieglien Huyghe studeerde in 2014 af als Master in de Rechten aan de KULeuven. Vervolgens behaalde zij een aanvullend diploma master in het sociaal recht aan de Vrije Universiteit Brussel in 2015. Na haar studies vervoegde zij het kantoor Claeys en Engels en specialiseert zij zich o.a. in Welzijn op het Werk, meer specifiek het gezondheidstoezicht op werknemers, waarover zij vaak seminaries geeft.

Algemene informatie.

Gedurende zeven studieavonden zullen sprekers uit de diverse sectoren van het recht elk een specifieke topic behandelen.

Locatie en tijdstip?

Net zoals de voorgaande jaren, vinden de studieavonden opnieuw plaats in aula A301 in de KULAK (Etienne Sabbelaan 53, 8500 Kortrijk) en starten zij stipt om 19 uur. Tijdens de pauze worden u door de Conferentie broodjes en een drankje aangeboden.

Hoeveel juridische punten?

De studiecyclus wordt erkend als permanente vorming. Voor de volledige studiecyclus worden 21 studiepunten aangevraagd, ofwel 3 punten per studieavond. Met deze studiecyclus behaalt u dus het totaal van het te behalen minimum voor dit gerechtelijk jaar (20).

De  volledige cyclus vindt u hieronder.

Kostprijs?

Voor de volledige cyclus betalen leden slechts 300,00 EUR en niet - leden 350,00 EUR. Per studieavond betaalt een lid 50,00 EUR en een niet - lid 60,00 EUR.

Inschrijven?

Schrijf u online in voor de volledige cyclus of voor een of meerdere studieavond(en) via het privaat luik / applicaties / permanente vorming / opleidingen zoeken en inschrijven.

Betalen kan op het rekeningnummer BE56 6301 3052 6188 mét vermelding van uw naam + titel studieavond of naam + studiecyclus (voor het volledige pakket)

Vragen?

Mr. Lise Breine, mr. Daphné Nachtergaele en mr. Floor Vynckier helpen u graag verder (lise.breine@dlpa.bedaphne@degeeter-advocaten.befloor.vynckier@akurad.be).

INSCHRIJVEN