KORTRIJK (KULAK) / 50 - 60 euro

Het nieuwe huwelijksvermogensrecht.

Datum. Dinsdag 11 juni 2019.

Inhoud.

Na de hervorming van het erfrecht en een studieavond vorig jaar, is het hervormde huwelijksvermogensrecht dit jaar aan de beurt. Het huwelijksvermogensrecht werd gewijzigd bij wet van 22 juli 2018 en trad in werking op 1 september 2018. Op de laatste studieavond van deze cyclus zal mr. Tim De Vogelaere u een grondig overzicht van de belangrijkste wijzigingen aan het huwelijksvermogensrecht geven.

De hervorming van het huwelijksvermogensrecht is uitgebouwd rond drie doelstellingen. Ten eerste wordt het wettelijk stelsel verfijnd en geactualiseerd. Zo wordt het statuut van o.a. de beroepsgoederen, het cliënteel, de vennootschapsaandelen en de individuele levensverzekering (duidelijker) omschreven in de wet. Ten tweede wordt het stelsel van scheiding van goederen verder uitgewerkt en wordt het regime van de huwelijksvoordelen ook toepasselijk gemaakt in dit stelsel. Tot slot wordt het verbod van verkoopovereenkomsten tussen echtgenoten opgeheven.

Daarnaast brengt de wet van 22 juli 2018 enkele wijzigingen aan het erfrecht aan, die eveneens kort zullen worden toegelicht.

De spreker.

Mr. Tim De Vogelaere is als advocaat werkzaam in het kantoor Puur Advocatuur te Kortrijk. Hij is gespecialiseerd in het strafrecht, het personen- en familierecht en het erfrecht. Mr. Tim De Vogelaere is auteur van meerdere artikels uitgegeven door Larcier en wordt regelmatig uitgenodigd als spreker op verschillende seminaries.

Algemene informatie.

Gedurende zeven studieavonden zullen sprekers uit de diverse sectoren van het recht elk een specifieke topic behandelen. We stellen de sprekers en topics graag even aan u voor.

Locatie en tijdstip?

Net zoals de voorgaande jaren, vinden de studieavonden opnieuw plaats in aula A305 in de KULAK (Etienne Sabbelaan 53, 8500 Kortrijk) en starten zij stipt om 19 uur. Tijdens de pauze worden u door de Conferentie broodjes en een drankje aangeboden.

Hoeveel juridische punten?

De studiecyclus wordt erkend als permanente vorming. Voor de volledige studiecyclus worden 21 studiepunten aangevraagd, ofwel 3 punten per studieavond. Met deze studiecyclus behaalt u dus het totaal van het te behalen minimum voor dit gerechtelijk jaar (20).

De  volledige cyclus kan u hier bekijken.

Kostprijs?

Wij schotelen u dit jaar opnieuw een heel interessant aanbod voor. Voor de volledige cyclus betalen leden slechts 300,00 EUR en niet - leden 350,00 EUR. Per studieavond betaalt een lid 50,00 EUR en een niet - lid 60,00 EUR.

Inschrijven?

Schrijf u online in voor de volledige cyclus of voor een of meerdere studieavond(en) via www.advocaat.be en doorklikken naar privaat luik / e-loket / permanente vorming / opleidingen zoeken en inschrijven.

Betalen kan op het rekeningnummer BE56 6301 3052 6188 mét vermelding van uw naam + titel studieavond of naam + studiecyclus (voor het volledige pakket)

Vragen?

Mr. Lise Breine, Mr. Daphné Nachtergaele en Mr. Floor Vynckier helpen u graag verder (lise.breine@dlpa.bedaphne@degeeter-advocaten.befloor.vynckier@akurad.be).

INSCHRIJVEN