Informeer jongeren over het mooie beroep van advocaat

Advocaten die een groep leerlingen begeleiden in de rechtbank, of voor de klas stonden, om duiding te geven over het mooie beroep van advocaat. Geen ongewoon beeld pre-corona.

Balie West-Vlaanderen wil dit opnieuw mogelijk maken en vroeg alvast toelating voor de rondleidingen in het gerechtsgebouw.
 

Het initiatief 'Advocaat in de school' is er op gericht de leerlingen van het laatste jaar van het lager en van het laatste jaar van het secundair onderwijs enigszins wegwijs te maken in de justitiële wereld.

De ervaring leert dat de leerlingen veel vragen hebben en dat deze vragen vaak rijzen vanuit hun persoonlijke leefwereld en vanuit de (familiale of andere) problemen waarbij zij rechtstreeks of onrechtstreeks betrokken zijn.

Bij een rondleiding in het gerechtsgebouw behoort het bijwonen van een zitting tot de mogelijkheden.

In overleg met de leerkracht wordt beslist welke onderwerpen aan bod komen. Het kan bijvoorbeeld gaan over de rechten van een kind bij een echtscheiding of een goed advies bij een eerste studentencontract.

Om deze acties te  doen slagen is er vanzelfsprekend nood aan medewerking van advocaten. Heeft u interesse om hieraan mee te werken? Vul dan snel het inschrijvingsformulier in!

Er wordt rekening gehouden met uw voorkeur wat de regio / school betreft.

Reactie toevoegen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.