Corona laatste update: 22/10/2021

Nieuwe kandidaat Filip De Reuse aan het woord

Van 21 juni tot en met 24 juni 2021 kan u stemmen voor de stafhouder, vicestafhouder en leden van de raad van de Orde van uw balie. Met Henri gingen we even ons oor te luisteren leggen bij kandidaat-raadslid Filip De Reuse.
 

Dag Filip, kan je je even voorstellen?

Ik ben afgestudeerd aan de KU Leuven en heb nadien de balie vervoegd in 2001. Na mijn stage te hebben afgerond op het kantoor Honoré & Gits in Kortrijk heb ik mijn eigen kantoor opgestart in het centrum van Roeselare. Op kantoor focus ik me quasi uitsluitend op het strafrecht in al zijn facetten.

Naast de advocatuur probeer ik de overgebleven vrije tijd te verdelen tussen mijn familie, tentoonstellingen over moderne en hedendaagse kunst bezoeken en mijn favoriete voetbalploeg Club Brugge.
 

De organisatie van de balie is voor jou geen onbekend terrein. Kan je daar iets meer over vertellen?

Snel na mijn start aan de balie werd ik gevraagd lid te worden van het bestuur van de Jonge Balie waarbij ik eerst als secretaris en later als voorzitter schitterende tijden heb beleefd. Ik was bovendien lang lid van de commissie strafrecht van de OVB en op vandaag ben ik enthousiast lesgever in de ondertussen welgekende SUPRALAT-opleiding. Via deze actieve opleiding probeer ik mijn passie voor strafrecht te delen met confraters.
 

De advocaat van de toekomst. Wat betekent dat voor jou?

Ik heb het eerlijk gezegd een beetje gehad met de constante stroom aan meningen en bevragingen over ‘de advocaat van de toekomst’. Ik vind dat de Orde zich vooral moet bezig houden met de advocaten die nu aan de balie zijn. Het is voor jonge advocaten al moeilijk genoeg om vandaag de dag hun weg te vinden in de advocatuur en naar mijn bescheiden mening kunnen we op dat vlak nog heel veel realiseren. In de laatste OrdeExpress stond opnieuw een artikel over de lage welzijnsscore in de advocatuur: laat ons beginnen met daar verandering in te brengen en dan samen na te denken hoe we de uitdagingen van de toekomst zullen aanpakken.
 

Wat wil je graag realiseren als je verkozen wordt tot raadslid?

Zonder te willen vervallen in clichés wil ik er proberen voor te zorgen dat de Orde minder ver staat van de advocaten dan nu het geval is. De communicatie oogt allemaal zeer professioneel maar de stap naar de Orde is voor veel advocaten nog veel te groot. Zeker de kleinere kantoren en advocaten die alleen werken hebben nood aan een rechtstreeks aanspreekpunt.
 

Succes met de verkiezingen!

 

Reactie toevoegen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.