Corona laatste update: 31/03/2021

Nieuwe kandidaten aan het woord | Frede Van In

We leggen de komende weken alle leden van de raad eens op de rooster met HENRI om te horen hoe het afgelopen jaar verliep, maar HENRI wil ook nieuwe kandidaten voor de raad van de Orde even uithoren over hun ambities. We starten met Frede Van In.

Frede, kan u zich even voorstellen?

Ik ben geboren in Brugge in 1987, afgestudeerd aan de UGent in 2010 en aansluitend gestart bij kantoor Crivits & Persyn. Mijn derde stagejaar heb ik volbracht aan de balie van Mons bij kantoor DBBLaw. Sindsdien ben ik terug ‘thuisgekomen’ bij Crivits & Persyn. Ik woon in het landelijke Hoeke bij Damme. Ik ben echtgenote van Didier en mama van Otto.

Waarom heeft u zich kandidaat gesteld aan onze balie?

Als jongere en vrouwelijke advocaat zou ik bijdragen tot de representativiteit voor alle leden van onze balie; maar dat is natuurlijk niet het enige. De balie moet de vinger aan de pols houden voor de maatschappelijke evoluties en waken over onze belangen en de kwaliteit van ons unieke beroep, en ik wil mij daar graag voor inzetten. Ik ben praktisch ingesteld en niet lui. Ik heb een breed interesseveld, en zoek steeds naar efficiëntie.  Het zou bovendien bij wijlen handig kunnen zijn om te zorgen dat onze kandidaat-stafhouder zéker altijd al zijn nota’s mee heeft naar de vergadering 😉

Wat vindt u dat goed loopt en wat vindt u dat beter kan lopen aan onze balie?

De West-Vlaamse fusie is een goede zaak. We doen voordelen bij de schaalvergroting en kunnen beter onze gemeenschappelijke belangen uitdragen. Met “Henri” beschikken we ook over een knap staaltje communicatie. Op gebied van financiering kunnen we hopelijk manieren vinden om ons nog te verbeteren, de jaarlijkse baliebijdrage is een behoorlijk zware dobber.

Wat wil u zelf graag realiseren als u verkozen bent?

Ik wil mij inzetten op alle vlakken waar ik nuttig van dienst kan zijn, bij voorbeeld in eerste instantie communicatie en/of studie.

Hoe ervaart u de coronacrisis vanuit de advocatuur. En wat zal dat als impact hebben op de advocatuur, de balies en justitie in de toekomst?

Ik spreek van geluk dat ik voldoende continuïteit mag ervaren. Het thuiswerken heeft uiteraard zijn uitdagingen, maar went eerlijk gezegd wel. Op vlak van digitale (r)evolutie is er duidelijk een zeer positieve impact. De efficiëntie is immens. Op één middag comfortabel zowel een zitting bij een Brusselse rechtbank doen als een cliënt van aan de kust ‘ontvangen’, was nooit eerder mogelijk.

Succes, Frede!

*Frede is kandidaat voor de raad van de Orde.