Vanaf maandag 26 juni verkiezingen aan uw balie | Hoe kan ik stemmen?

Vanaf maandag 26 juni 2023 om 8.00 uur kan u stemmen voor de stafhouder, vicestafhouder en leden van de raad van de Orde.

De stagiairs kunnen daarnaast ook stemmen voor de stagiairsvertegenwoordiger.

Voor de deelname aan de stemverrichtingen ontvangt u maandag een mail met daarin een link naar uw persoonlijk digitaal stembiljet. Niet ontvangen? Controleer of deze niet in uw spam is terecht gekomen.

De stemverrichtingen worden afgesloten op donderdag 29 juni 2023 om 18.00 uur.

Wie alle kandidaten zijn en wat hun plannen zijn, kan u lezen in de fiches en interviews van de kandidaten. Bekijk ze gerust nog eens voor u uw stem uitbrengt.

Vergeet u ook niet in te schrijven voor de algemene vergadering van de balie, met onder meer bekendmaking van de stemresultaten, op 30 juni 2023. Het programma kan u hier raadplegen.
 

Enkele belangrijke zaken bij de stemprocedure
 • U dient alle stemformulieren in te vullen. Wanneer u voortijdig stopt worden de uitgebrachte stemmen niet geregistreerd.
   
 • Op de stemformulieren zijn de kandidaten gerangschikt volgens anciënniteit.
   
 • Voor de functie van stafhouder en vicestafhouder moet een volstrekte meerderheid worden bereikt.
   
 • U moet minstens twaalf stemmen uitbrengen voor de raad van de Orde.
   
 • U kan maximaal voor evenveel kandidaten stemmen als er vacante mandaten zijn. Dat zijn er zestien voor de raad van de Orde.
   
 • U kan kiezen voor alle kandidaten over de ganse provincie.

  Belangrijk om te weten is dat de raad van de Orde, overeenkomstig artikel 3 van het verkiezingsreglement, bestaat uit minstens één advocaat van de oorspronkelijke balie Brugge, één advocaat van de oorspronkelijke balie Ieper, één advocaat van de oorspronkelijke balie Kortrijk en één advocaat van de oorspronkelijke balie Veurne. De te verkiezen stafhouder en vicestafhouder worden hiertoe gelijkgesteld met een lid van de raad.

Vragen? Contacteer ons via sr@baliewestvlaanderen.be of 056 29 29 33.
 

Reactie toevoegen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.