Corona laatste update: 22/10/2021

Vier nieuw verkozen leden in uw raad

Vrijdag was het niet alleen onze eerste digitale algemene vergadering, maar bovendien zaten ook tal van kandidaten vol spanning te wachten op de resultaten voor de verkiezingen aan onze balie. Niet alleen een nieuwe stafhouder werd verkozen, maar in zijn kielzog ook de vicestafhouder, de leden van de raad van de Orde en de vertegenwoordigers van onze balie bij de OVB.

Een hele boterham dus.

Uit de verkiezingen blijkt dat we dit jaar maar liefst vier nieuwe raadsleden mogen verwelkomen. Twee mannen en twee vrouwen. Nicolaas Vinckier, Filip Mourisse, Elke Carette en Frede Van In zijn de nieuw verkozen kandidaten.

Ik zat thuis met mijn vrouw en kindjes te kijken; ik woon erg handig naast mijn kantoor. Wat later is mijn broer Maarten, ook advocaat aan onze balie, komen meekijken.

Wanneer je zelf kandidaat bent, is het natuurlijk erg spannend”, zegt Nicolaas. Ook Elke vond dat. “Ook wij als kandidaten moesten wachten op de livestreaming.”

En of het spannend is voor de kandidaten! En dan net voor de resultaten zouden komen, planden we nog een muzikale interezzo in de AV. “Ik denk dat ik luidop zat te roepen op secretaris Rik Devloo om er vooral aan door te doen: “nee geen muzikaal intermezzo meer! (lacht)”

Ook Frede Van In, nieuw verkozen, kon de spanning niet weerstaan.

“Ik was op mijn klompen te velde op een plaatsafstapping tijdens de vergadering, maar kon toch links en rechts met mijn oortjes een lijntje ‘live’ meepikken. Dat is het voordeel van een AV die je kan volgen op afstand!”

Ook Elke Carette genoot van de voordelen van een digitale algemene vergadering: “Vrijdagavond was ik met de wagen onderweg naar een tot nu toe geheim gebleven bestemming en dit als voorbereiding van een weekendje weg in september. Ik volgde dus de algemene vergadering op mijn gsm in de auto. Voor de duidelijkheid: ik zat niet achter het stuur..”

En Filip? Die had geen tijd om te nagelbijten voor de stemresultaten, want moest op de algemene vergadering verslag geven van het Bureau voor Juridische Bijstand.

De digitale algemene vergadering verliep prima, al hebben wij er toch liever een receptie bij. Frede beaamt: “Ik vond de digitale AV heel goed georganiseerd, goede sprekers, en fijn van toch een paar gezichten uit de verschillende uithoeken gezien te hebben, maar dat kan inderdaad de gederfde receptie niet helemaal compenseren. Hopelijk volgend jaar opnieuw met receptie.

Evident zijn de verkozen kandidaten blij en vereerd.

“Met veel goesting zal ik mij inzetten voor de balie en meeschrijven aan een positief balieverhaal”, zegt Filip Mourisse.

Het is evident een grote eer om gekozen te worden en ik wil dan ook iedereen bedanken die me steunde. Je moet het ook wel wat relativeren. Het is niet omdat je verkozen bent, dat je daarom de beste kandidaat was”, laat Nicolaas optekenen. Frede sluit aan. “Het is ronduit hartverwarmend dat ik van zoveel confraters een stem heb gekregen. Ik ben hier héél blij mee”.

Nicolaas wil nog een lans breken voor de niet verkozen kandidaten. “Ook de kandidaten die het niet haalden, verdienen alle lof. Zij waren net als de verkozen bereid om zich in te spannen voor onze balie. Dat is meteen iets waarop ik zou willen focussen in de raad. De participatie van onze advocaten in de werking van de balie.

De balie is immers geen tegenstrever of boze schoonmoeder (het is een uitdrukking, sorry aan alle lieve schoonmoeders), de balie is van ons. Dat is uniek en dat moeten we koesteren.”

Ook Elke lijkt haar focus daarop te leggen. “Ik wil de brug zijn tussen alle confraters en de raad”, zo laat ze weten. “Dus confraters, als u mij in de wandelgangen van het paleis ziet? Trek aan de mouw van mijn toga en laat mij weten wat uw vragen/opmerkingen/suggesties zijn.”.

 

Reactie toevoegen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.