KULAK of WEBINAR / 50 - 60 euro

Aandachtspunten bij bedrijfsovernames

Inhoud

Een ondernemer verkoopt vaak maar een keer in zijn leven zijn bedrijf. Dergelijke belangrijke transactie vraagt een correcte juridische benadering. Zowel verkoper als koper wensen zekerheid. De verkoper wil zijn aansprakelijkheid voor het verleden zoveel als mogelijk beperken en de koper wil vermijden dat er na de overname lijken uit de kast vallen, minstens de schade kunnen claimen op de verkoper. Die dualiteit laat zich niet altijd even gemakkelijk vertalen.

Tijdens deze studieavond bespreekt mr. Philippe Mulliez hoe een overnameproces idealiter verloopt en waar de verkoper dan wel de koper rekening mee moet houden tijdens dit proces, onder meer bij de redactie van een overnameovereenkomst. Ook de juridische aspecten van de overnamefinanciering komen aan bod.

Aan de hand van diverse voorbeelden uit de rechtspraak en de dagelijkse praktijk zullen onder andere volgende vragen behandeld worden: ‘Wat als de verkoper bewust bepaalde informatie verzwijgt aan de koper?’, ‘Heeft de verkoper een informatieplicht of primeert de onderzoeksplicht van de koper?’, ‘Welke verklaringen en waarborgen kunnen bedongen worden en hoe kan schade gerecupereerd worden?', Wat houdt het verbod op financiële bijstand in?, ‘Wat is de impact van een due diligence op de verklaringen en waarborgen?’, ‘Hoe kan de koper vermijden dat hij na de overname geconfronteerd wordt met lijken uit de kast?’
 

Spreker

Mr. Philippe Mulliez is lid van de balie West-Vlaanderen sinds 1994 en maakt deel uit van de corporate praktijk van Eubelius. Hij legt zich voornamelijk toe op het vennootschapsrecht met een bijzondere focus op de M&A praktijk, aandeelhoudersconflicten en bestuurdersaansprakelijkheid.

Hij is programmadirecteur postgraduaat vennootschapsrecht aan de VIVES business school, waar hij ook doceert, en gastdocent aan de KUL en de Fiscale Hogeschool. Daarnaast spreekt hij regelmatig op studiedagen over vennootschapsrecht en is hij de auteur van verschillende publicaties in verband met vennootschappen.
 

Algemene informatie omtrent de studiecyclus

De Conferentie Jonge Balie Kortrijk organiseert ook dit jaar voor u een uitgebreide studiecyclus permanente vorming.

Gedurende zeven studieavonden zullen sprekers uit de diverse sectoren van het recht elk een specifieke topic behandelen. De opleidingen vangen steeds aan om 19 uur (stipt).

Locatie en tijdstip

Bij voorkeur bieden we tijdens iedere studieavond de klassieke formule aan in de vorm van een fysieke bijeenkomst in de Kulak met broodjes en een drankje. Wij volgen evenwel de fluctuerende coronasituatie en de daarmee gepaard gaande overheidsmaatregelen van dichtbij op, zodat wij steeds een aangepaste studieavond kunnen organiseren.

Concreet zullen wij kort voor iedere studieavond per e-mail communiceren of de bijeenkomst fysiek dan wel online (webinar) zal doorgaan.

Permanente vorming

De studiecyclus wordt erkend als permanente vorming. Voor de volledige studiecyclus worden 21 studiepunten aangevraagd, ofwel 3 punten voor een webinar en 3 punten voor een fysieke studieavond. Met deze studiecyclus behaalt u dus het totaal van het te behalen minimum voor dit gerechtelijk jaar (20).

Kostprijs

Voor de volledige cyclus betalen leden 300 euro en niet-leden 350 euro. Per studieavond betaalt een lid 50 euro en een niet-lid 60 euro.

Uw inschrijving zal pas definitief zijn na betaling op het rekeningnummer BE56 6301 3052 6188 mét vermelding van "uw naam + titel studieavond" of "uw naam + gehele studiecyclus" (voor het volledige pakket).
 

Vragen?

Mr. Lise Breine, mr. Charlotte Vermeulen, mr. Charlotte Declercq en mr. Michiel Descheemaeker helpen u graag verder  (lise.breine@a-lex.be - c.vermeulen.advocaat@gmail.com - Charlotte.Declercq@eubelius.com - michiel.descheemaeker@l-p.be).

INSCHRIJVEN