KULAK of WEBINAR / 70 of 80 euro

Actualia insolventierecht

De Conferentie Jonge Balie Kortrijk organiseert ook dit jaar een studiecyclus waarbij sprekers uit diverse sectoren van het recht elk een specifieke topic behandelen.

Voor een totaalprijs van 425 euro (leden) of 500 euro (niet - leden) kan u 21 permanente vormingspunten verzamelen. Wie voor afzonderlijke studieavonden wenst in te schrijven, betaalt per studieavond 70 of 80 euro.

De studieavonden starten telkens stipt om 19.00 uur en worden aangeboden in de vorm van een fysieke bijeenkomst in de KULAK, met een hapje en drankje tijdens de pauze.

Voor wie liever de studieavond online wenst te volgen, geen probleem. Beide opties worden aangeboden.

 

Actualia insolventierecht

23 mei 2023  |  Mr. Dominique De Marez

Nadat de
faillissementscijfers in 2020 en 2021
kunstmatig laag bleven ten gevolge van de vele steunmaatregelen die de diverse overheden namen, stegen deze cijfers tegen het einde van 2022 opnieuw tot het niveau van voor de coronapandemie. Alles wijst erop dat ook 2023 voor vele ondernemingen een uitdagend jaar zal zijn en het staat vast dat dit voor een aantal onder hen tot insolventie zal leiden. Als adviseur van de onderneming in moeilijkheden, van een schuldeiser of van een kandidaat-overnemer worden heel wat advocaten met deze problematiek geconfronteerd.

Tijdens deze studieavond gaat mr. Dominique De Marez in op een aantal actuele topics van het insolventierecht. Het opzet is om een gebald overzicht te geven van de belangrijkste rechtspraak die ondertussen, na vijf jaar toepassing van Boek XX van het WER, beschikbaar is. Daarnaast zal er ook aandacht worden besteed aan de stand van zaken met betrekking tot de omzetting van de Herstructureringsrichtlijn.
 

Over de spreker

Nadat hij in 1995 advocaat werd aan de balie van Gent, is mr. Dominique De Marez al sinds 2007 lid van onze balie, waarbij hij deel uitmaakt van het Kortrijkse kantoor van Eubelius.

Als advocaat legt hij zich al
vele jaren toe op het vennootschaps- en insolventierecht. Daarnaast is hij docent aan de KU Leuven, campus Brussel en aan de Brugge Business School (Vives). Hij spreekt regelmatig op studiedagen en is de auteur van diverse publicaties over onderwerpen uit het vennootschaps- en insolventierecht.