Advocaten, accountants, notarissen. On your marks. Get set. Go!

Als we nu eens drie vrije beroepen naast elkaar aan de startmeet zouden plaatsen: advocaten, accountants en notarissen. Drie vrije beroepen die wel wat gemeenschappelijk hebben, die elkaars rol doorgaans respecteren maar die toch steeds vaker in elkaars baan lopen.

Op weg naar de meet komen ze dezelfde hordes tegen:

- Ze vissen in dezelfde krappe talentenvijver.

- Ze moeten allen diversiteit en Generatie Z incorporeren in een krakend business model.

- Ze ondervinden allen druk om sneller te digitaliseren dan hen lief is.

- Ze kreunen onder dezelfde druk van cliënten voor wie het almaar sneller moet.

- Etc.

Wie is vandaag het best geplaatst om de race te winnen?

- Zijn het de accountants die, gestuwd door durfkapitaal en technologische powerhouses, op vervoveringsjacht gaan, ook steeds vaker in het juridische speelveld?

- Misschien de notarissen, die met een ijzersterk monopolie in de ene schoen en een gespierde federatie in de andere schoen iedereen het nakijken geven?

- Of toch de advocaten, onafhankelijke denkers, die in de diepgang en de specialisatie de extra energiedrank vinden om het podium te bestormen?

Of zetten ze toch in op samenwerking om de hordes te nemen en komen ze hand-in-hand, multidisciplinair geïntegreerd over de streep?
 

Barend Blondé

 

Op 4 oktober laat Barend Blondé advocaten, accountants en notarissen eens over het muurtje kijken. Hij zoomt in op de strategische uitdagingen voor elk van deze drie beroepen en hoe ze er mee omgaan. Hij toont waar de bananenschillen liggen en waar ze van elkaar kunnen leren. Zie hier het programma. Schrijf u in op Ivaan.be. 1 punt permanente vorming aangevraagd.

Reactie toevoegen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.