Advocatentegencorona.be

Met onze balie zijn we ervan overtuigd dat we in deze coronatijden ook onderling solidariteit moeten kunnen tonen. Met het departement communicatie en IT van onze balie hebben we deze ochtend heel snel het initiatief genomen om een digitaal platform www.advocatentegencorona.be op te starten. We kregen daarbij hulp van een jong Gents bedrijf Cyrex.

Op dit eenvoudige platform kunnen advocaten hulp aanbieden, of om hulp vragen. In deze moeilijke tijden is solidariteit onder onze beroepsgroep meer dan nodig.

Heel veel advocaten behoren tot de risicogroepen volgens leeftijd (bij ons in West-Vlaanderen alleen al 250), velen onder ons werken ook nog altijd in een eenmanskantoor (en kunnen ziek vallen) én het ziet ernaar uit dat de weinig uniforme maatregelen van justitie, die bij ons nota bene dan ook nog niet consequent worden opgevolgd, advocaten toch de komende tijd nog vaak op de been zullen brengen.

Het werkt heel eenvoudig: u kan er bovenaan kiezen voor een 'aanbieding' of een 'gezocht'. U kan er ook de categorie aanduiden waarover het gaat (vb. iets neerleggen, een verschijning, ...).
Als iemand reageert op uw bericht, zal dat onmiddellijk in uw mailbox belanden.

Het platform is voor alle advocaten, niet alleen de West-Vlaamse advocaten.
Laten we het met z’n allen gebruiken.

 

Reactie toevoegen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.