Applicaties CBB en Graydon vanaf 1 april niet langer toegankelijk via het privaat luik

Sinds 2014 werkt Diplad samen met een IT-bedrijf om advocaten via het privaat luik toegang te geven tot onder meer het Rijksregister en het Centraal Bestand Beslagberichten (CBB). Die samenwerking wordt op 31 maart 2021 beëindigd en dat zorgt voor wat verschuivingen bij de applicaties die voor u beschikbaar zijn.

Sinds vorige maand kan u met de nieuwe applicatie DPA-Authentic Sources opzoekingen verrichten in het Rijksregister. Dat doet u met uw advocatenkaart via het DPA-platform. U kan er ook uw administratieve medewerker een mandaat geven om de applicatie te gebruiken. Hoe u dat doet, leest u hier.

In de toekomst zullen via deze applicatie meerdere opzoekingen in diverse authentieke bronbestanden mogelijk zijn.

Vanaf 1 april zijn de applicaties die toegang verlenen tot het Centraal Bestand van Beslagberichten en Graydon niet langer toegankelijk.

Voor de CBB-toegang werkt DPA momenteel volop aan een nieuwe, eigen module om u als advocaat opnieuw toegang tot het centraal bestand te geven. Die applicatie, waarvan de lancering voorzien is voor juli 2021, zal dan ook beschikbaar zijn via het DPA-platform.  In de overbruggingsperiode zal u als advocaat tijdelijk beroep moeten doen op een externe partij zoals een gerechtsdeurwaarder.

Een vernieuwde toegang tot Graydon staat voorlopig, gelet op het zeer beperkt gebruik van deze dienst via het platform, niet gepland.

Wenst u uw facturatiegegevens voor het gebruik van de betalende DPA-applicaties bij te werken? Vanaf 1 april kan u deze gegevens via een invulformulier op uw persoonlijk profiel op het privaat luik, onder de rubriek varia, wijzigen.
 

Update 14 april 2021: Applicatie CBB opnieuw beschikbaar op het privaat luik

Reactie toevoegen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.