Bibliotheek Brugge | 'De 99 eigenzinnige van Betty'.

Vanaf heden is in de bibliotheek te Brugge een rek voorbehouden voor ‘literaire’ werken of minstens niet - juridische boeken, een idee van gewezen stafhouder Emmanuel Aspeele, dat hij aan de bibliothecaris van Brugge stuurde vanuit het AZ.

Helaas kan hij de start van zijn schitterend idee niet meer zelf meemaken, maar als eerbetoon aan iemand die de bibliotheek zeer genegen was, hopen we dat het een succes wordt.

Hij verwoordde het als volgt:

"Betty,

Zo maar iets waar ik zat aan te denken: zou er ergens in de bib nog een rek vrij zijn, voor “de 99 eigenzinnige van Betty”? Dan denk ik aan “literaire” of minstens niet juridische boeken, die vele confraters thuis hebben staan, zonder kans dat ze die zelf nog eens herlezen en die eigenlijk in de weg staan. Dan zouden ze die boeken aan de bib kunnen schenken en dan kan iemand die eens een boek wil lezen, zonder naar de stadsbibliotheek te gaan, dat boek enkele weken uitlenen. 

De benaming “ de 99 eigenzinnige van Betty” is om te beperken in aantal en u daarbij de soevereine keuze te geven. Wie iets brengt dat u niet zit zitten, moet zich daar bij neerleggen en natuurlijk kunt u dan ook, afhankelijk van de aanvoer, boeken wegdoen en vervangen door nieuw aangebodene, zonder daar aan iemand verantwoording te moeten over geven. Misschien is dit een mogelijkheid, waardoor confraters of personen die in het gerechtsgebouw werken, die er amper toe komen om iets te lezen buiten het juridische, er toe komen om toch één of twee boeken per jaar te lezen.   Bovendien vind ik de voorgestelde benaming ook passend om wat reclame mee te maken.”

U wordt bijgevolg vriendelijk uitgenodigd om dit idee vorm te geven door schenking van één of meer boeken en / of naderhand ook eens een min of meer ‘eigenzinnig’ boek te ontlenen.

Vervolgens een boekrecensie in Henri publiceren? Dat kan! Bezorg het ons via henri@baliewestvlaanderen.be.