De bouwpromotor. Outlaw of toch in de pas lopen?
Inhoud
In de wetgeving en rechtsleer wordt er veel aandacht besteed aan de architect en de aannemer maar wat de juridische positie van de bouwpromotor is wordt vaak onderbelicht terwijl hij/zij wel de spil vormt van het ganse bouwproces.
Gezien de regelgeving omtrent de bouwpromotor in het verleden eerder beperkt was en naar de buitenwereld toe steeds tussen alle mazen van het net bleek te glippen kreeg het begrip “bouwpromotor” vaak een negatieve connotatie.
Op vandaag, in een snel evoluerende en groeiende vastgoedmarkt, dienen we evenwel vast te stellen dat ook de bouwpromotor wordt geconfronteerd met heel wat regelgeving, contractuele relaties en aansprakelijkheden.
De spreker zal tijdens deze sessie in een helicopterview de positie van de bouwpromotor duiden doorheen alle facetten van het recht aangevuld met voorbeelden uit de praktijk.
De spreker
Mr. Jan Allaert vatte zijn stage aan in het kantoor van stafhouder Paul Bekaert aan de (toenmalige) Brugse balie. Vanuit zijn voorliefde voor projectontwikkeling en bouwpromotie in het algemeen ging hij na zijn stage aan de slag op het kantoor van mr. Ludo Ockier. Na enkele leerrijke jaren richtte hij met enkele collega’s Bonus Advocaten op, een kantoor dat zich specialiseert in het vastgoedrecht. Vanuit de interesse in het vakgebied treedt hij dikwijls op als gastspreker in vastgoed gerelateerde materies, doceert hij aan Syntra en CBI Vives en is hij juridisch raadgever van FeXpro ( Federatie voor Experten en Promotoren).
Algemene informatie omtrent de studiecyclus
De Conferentie Jonge Balie Kortrijk organiseert ook dit jaar voor u een uitgebreide studiecyclus permanente vorming.
Gedurende acht studieavonden zullen sprekers uit de diverse sectoren van het recht elk een specifieke topic behandelen.
Locatie en tijdstip?
Gelet op de huidige coronamaatregelen, kunnen wij op vandaag nog steeds niet onze klassieke formule in de vorm van fysieke studieavonden met broodjes en een drankje aanbieden.
Daarom splitsen wij onze studiecyclus in 2 delen op, enerzijds 4 studieavonden in de vorm van een webinar (waarvoor u de link en presentatie van de sprekers via e-mail zult ontvangen) en 4 studieavonden in de KULAK (in de hoop dat de coronamaatregelen tegen eind april voldoende versoepeld zullen zijn).
De studieavonden in de KULAK vinden, net zoals de voorgaande jaren, plaats in aula A301 (Etienne Sabbelaan 53, 8500 Kortrijk).
Alle studieavonden starten stipt om 19 uur. Een studieavond in de vorm van een webinar duurt tot 21 uur en een fysieke studieavond tot 22 uur.
Hoeveel juridische punten?
De studiecyclus wordt erkend als permanente vorming. Voor de volledige studiecyclus worden 20 studiepunten aangevraagd, ofwel 2 punten voor een webinar en 3 punten voor een fysieke studieavond. Met deze studiecyclus behaalt u dus het totaal van het te behalen minimum voor dit gerechtelijk jaar (20).
Kostprijs?
Voor de volledige cyclus betalen leden slechts 350,00 EUR en niet-leden 400,00 EUR. Per studieavond betaalt een lid 50,00 EUR en een niet-lid 60,00 EUR.
Inschrijven?
Betalen kan op het rekeningnummer BE56 6301 3052 6188 mét vermelding van uw naam + titel studieavond of naam + studiecyclus (voor het volledige pakket).
Vragen?
Mr. Floor Vynckier, mr. Lise Breine, mr. Charlotte Vermeulen en mr. Michiel Descheemaeker helpen u graag verder (floor_vynckier@hotmail.com - lise.breine@dlpa.be - c.vermeulen.advocaat@gmail.com - michiel.descheemaeker@l-p.be).