KULAK of WEBINAR / 50 - 60 euro

De fiscale aspecten van de uitbating van een advocatenpraktijk

Inhoud

Een advocaat moet bij de uitbouw van zijn praktijk van tijd tot tijd keuzes nemen en die keuzes kennen uiteraard ook hun fiscale gevolgen.

Tijdens het seminarie wordt stilgestaan bij de meest voorkomende situaties, waarin de advocaat hiermee wordt geconfronteerd: Oefen ik mijn beroep uit in een eenmanszaak of kies ik voor de vennootschapsvorm? Hoeveel bedraagt de investering in een kantoor na verrekening van de fiscaliteit? Wat zijn de fiscale gevolgen als ik mijn praktijk stopzet? …

Vanuit de basics van het boekhoud- en fiscaal recht en aan de hand van enkele eenvoudige voorbeelden, wordt inzicht verschaft in welke mate de ene of de andere keuze tot substantieel verschillende fiscale gevolgen kan leiden, zodanig dat de advocaat voortaan kan meepraten met de accountant.
 

Spreker

Kevin Desmet is aan de Universiteit Gent afgestudeerd als licentiaat in de criminologische wetenschappen en als licentiaat in de rechten.

Hij is vennoot bij het advocatenkantoor A.lex en is binnen het kantoor gespecialiseerd in fiscale adviesverlening en geschillen, evenals in (internationale) vermogensplanning en vennootschapsrecht.

In het kader van fiscaliteit en estate planning verzorgde Kevin Desmet reeds diverse bijdragen in de fiscale rechtsliteratuur en is hij geregeld spreker tijdens opleidingen.
 

Algemene informatie omtrent de studiecyclus

De Conferentie Jonge Balie Kortrijk organiseert ook dit jaar voor u een uitgebreide studiecyclus permanente vorming.

Gedurende zeven studieavonden zullen sprekers uit de diverse sectoren van het recht elk een specifieke topic behandelen. De opleidingen vangen steeds aan om 19 uur (stipt).

Locatie en tijdstip

Bij voorkeur bieden we tijdens iedere studieavond de klassieke formule aan in de vorm van een fysieke bijeenkomst in de Kulak met broodjes en een drankje. Wij volgen evenwel de fluctuerende coronasituatie en de daarmee gepaard gaande overheidsmaatregelen van dichtbij op, zodat wij steeds een aangepaste studieavond kunnen organiseren.

Concreet zullen wij kort voor iedere studieavond per e-mail communiceren of de bijeenkomst fysiek dan wel online (webinar) zal doorgaan.

Permanente vorming

De studiecyclus wordt erkend als permanente vorming. Voor de volledige studiecyclus worden 21 studiepunten aangevraagd, ofwel 3 punten voor een webinar en 3 punten voor een fysieke studieavond. Met deze studiecyclus behaalt u dus het totaal van het te behalen minimum voor dit gerechtelijk jaar (20).

Kostprijs

Voor de volledige cyclus betalen leden 300 euro en niet-leden 350 euro. Per studieavond betaalt een lid 50 euro en een niet-lid 60 euro.

Uw inschrijving zal pas definitief zijn na betaling op het rekeningnummer BE56 6301 3052 6188 mét vermelding van "uw naam + titel studieavond" of "uw naam + gehele studiecyclus" (voor het volledige pakket).
 

Vragen?

Mr. Lise Breine, mr. Charlotte Vermeulen, mr. Charlotte Declercq en mr. Michiel Descheemaeker helpen u graag verder  (lise.breine@a-lex.be - c.vermeulen.advocaat@gmail.com - Charlotte.Declercq@eubelius.com - michiel.descheemaeker@l-p.be).

INSCHRIJVEN