Deken Bruno Van Dorpe overleden

De balie neemt met droefheid kennis van het overlijden van gewezen deken en stafhouder Bruno Van Dorpe.

Bruno Van Dorpe werd in 1969 opgenomen op de lijst van advocaten-stagiairs van de toenmalige balie Kortrijk, en dit onder het stagemeesterschap van oud-stafhouder André Malfait. Drie jaar later werd hij opgenomen op het tableau en al snel was het duidelijk dat deken Van Dorpe niet aan de zijlijn zou staan.

Hij was groepshoofd van het Bureau voor Consultatie en Verdediging, en zetelde jarenlang als lid in de raad van de Orde. In 1996 werd hij verkozen tot stafhouder van de balie Kortrijk en twee jaar later werd hij door de algemene raad verkozen tot - laatste - deken van de Nationale Orde van Advocaten.

De uitvaartplechtigheid zal plaatsvinden in de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Kortrijk op vrijdag 30 december 2022 om 11 uur.

Het medeleven van de balie gaat uit naar al wie hem dierbaar was, in het bijzonder naar zijn echtgenote, ere-advocaat Anne Moerman, en zijn familie.

Commentaar

Ralf Micholt

Bruno Van Dorpe was een eminent confrater, naar wie ik opkeek.

Geplaatst op wo, 28/12/2022 - 10:17
d'huyvetter frieda

Aan Anne en de hele familie, in memoriam confrater Bruno Vandorpe. wij leven innig met jullie mee in deze droeve tijden en wensen jullie veel sterkte, kracht en moed om die leegte in te vullen. afscheid nemen is het moeilijkst. in het leven, men leert het nooit, men begrijpt het niet ....laat de vele herinneringen aan al die mooie momenten samen in jullie verder leven. Oprecht gecondoleerd, Frieda en Philippe Bekaert-d'Huyvetter

Geplaatst op wo, 28/12/2022 - 11:35
Peter Luypaers

Oprechte deelneming aan de gehele familie bij het heengaan van Deken Bruno Van Dorpe. De vele korte gesprekken op weg naar het station na menige vergadering van het GAP, waren nooit zonder inhoud of wijsheid, steeds constructief en betrokken gericht op de toekomst, doorspekt van diepmenselijke ervaring, waaronder deze als vader en grootvader, een stimulans om met aangemoedigde ijver en versterkte motivatie verder te timmeren aan de soms steile levensweg. Dankbaar voor dit alles, Peter Luypaers, Erevoorzitter GAP vzw

Geplaatst op wo, 28/12/2022 - 11:45

Reactie toevoegen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.