Follow the sun!

Waarde confraters

 

Op 21 of 22 december start in onze contreien elk jaar opnieuw de astronomische winter, zeg maar ‘de kortste dag’ van het jaar, met de minste tijd tussen zonsopgang en zonsondergang. De zon – hoe ziet die er ook alweer uit – staat op die dag ook het laagst boven de horizon.

Op de website van Frank Deboosere, u weet wel die weerman die door die slimme nieuwe ster aan het firmament Jacotte al wat in een ‘zwart gat’ is terecht gekomen, zal u lezen dat die spreuk wetenschappelijk niet helemaal correct is.

Maar geef toe, in deze periode van het jaar is het buiten vaak grijs en oogt alles somber.

We overcompenseren dit door binnen knusse hoekjes in te richten met plaids en kussens in zachte materialen en warme kleurcombinaties, en masse her en der sfeerlichtjes en kaarsen in winters geurthema neer te poten en onze spotify wrapped non stop op replay te zetten. ‘Follow the sun’ van Xavier Rudd is op dit eigenste moment mijn absolute favoriet.

Kerst en Nieuw zijn inderdaad periodes waar we zelf licht en sfeer willen brengen in donkere dagen.

We blikken rond de kerstboom traditioneel terug op wat ons in het voorbije jaar warm aan het hart en helaas ook zwaar op onze lever lag, spoelen de triomfen en ontgoochelingen feestelijk door en kijken vol spanning uit naar wat het nieuwe jaar aan uitdagingen en ambities brengt.

Fantastisch toch, hoe we elkaar elk jaar opnieuw uitbundig veel geluk toewensen in het nieuwe jaar en al bij voorbaat optimistisch en hoopvol juichen op het zich aandienend jaar waarvan we eigenlijk nog niets weten.

Deze periode voelt als een keerpunt tussen wat was en wat komt, tussen het reeds en het nog niet, het nu tussen verleden en toekomst.

Mijn Kerst- en Nieuwjaarsboodschap wil er dan ook eentje van positieve uitstraling en licht in de duisternis zijn.

Onze opdrachten, taken en verantwoordelijkheden zijn weliswaar dikwijls boeiend en interessant, maar soms ook moeilijk, een tikkeltje kwellend en zelfs af en toe vervelend.

Komt daarbij dat de maatschappij steeds complexer wordt en van ons advocaten een nog meer professionele, gediversifieerde, digitale en creatieve aanpak vraagt.

Standaardantwoorden zelfs in wat als een standaarddossier wordt aangemerkt, worden steeds meer de uitzondering dan de regel en flexibiliteit, aanpassingsvermogen, stressbestendigheid en veelzijdigheid zijn basisvaardigheden die wij steeds vaker moeten inzetten.

Maar dit alles biedt tegelijkertijd kansen voor wie deze uitdagingen wil aangaan.

Laat dit nieuwjaarbewustzijn maar de spanning oproepen tussen de concrete realiteit en de grote idealen; maak maar goede voornemens bij het begin van het nieuwe jaar.

Wie weet geraken ze ergens volgend jaar op weg van oud naar nieuw, stevig verankerd in de realiteit van het nu van elke dag.

Ik wens jullie een warme thuis vol lichtjes waar het gezellig toeven is en een frisse, verhelderende, zelfs klare kijk op de uitdagingen in het nieuwe jaar. Maak van 2024 een prachtig jaar!

Mijn beste wensen en …. laat de zon in je hart!

 

Carmen Matthijs
Stafhouder

Reactie toevoegen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.