Gentse Amber Eggermont wint Vlaams Pleitjuweel in Kortrijk

Dankzij de glansrijke overwinning van onze confrater Wout Verheye vorig jaar, was Kortrijk dit jaar het decor voor het Vlaams Pleitjuweel.

Op vrijdagmiddag 19 april kruiste het kruim van de jonge Vlaamse pleiters de verbale degens in het stadhuis van Kortrijk. De pleidooien werden beoordeeld door een vijfkoppige vakjury:

  • Prof. dr. Bernard Tilleman: gewoon hoogleraar KU Leuven
  • Mevrouw Sabine De Bauw: kamervoorzitter – familie- en jeugdrechter hof van beroep Gent
  • Mr. Peter Callens: voorzitter Orde van Vlaamse Balies, advocaat NOAB
  • Mr. Carmen Matthijs: stafhouder en advocaat balie West-Vlaanderen
  • Mr. Wout Verheye: advocaat balie West-Vlaanderen, winnaar Vlaams Pleitjuweel 2023

De persrechter Leo Vulsteke voorzag elke casus van deskundige toelichting. De Conferenties van de Jonge Balie leidden alles voortreffelijk in goede banen.

Confrater Amber Eggermont van balie Gent won het pleitjuweel en haalde tevens de publieksprijs binnen  Dit met een schitterend pleidooi over een dolle hond en een ambetante etter, en zij liet zich daarbij allerminst uit haar lood slaan door onze ‘opzwepende’ loco mr. Michiel Descheemaeker die voor de gelegenheid onze mr. Arnaud Vansuyt verving die geveld was door ziekte en helaas forfait moest geven.

Mr. Marthe Nowé van balie Antwerpen en mr. Benjamin Pauwels van balie Leuven vervolledigen de top drie. Ook de andere pleiters Giovanna Mees (balie Oudenaarde), Ellen Horta (balie Dendermonde) en An-Sofie Mouchaers (balie Limburg) hebben hun beste beentje voorgezet.

Met dank aan de sponsors die Keure Printing, Jubel, ING en de OVB voor de gewaardeerde steun.

De foto's kan u bekijken op onze facebookpagina. Hieronder alvast een kleine selectie.

Reactie toevoegen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.