Gezocht: kinderen en jongeren die iets willen zeggen over de familierechter

Het Kinderrechtencommissariaat en de Gezinsbond doen samen met de OVB, de UGent (dra. E. Merckx) en de UHasselt (prof. dr. Ch. Declerckonderzoek naar het recht van kinderen om gehoord te worden door de familierechter bij materies van uitoefening van het ouderlijk gezag, de verblijfsregeling en het recht op persoonlijk contact.

Men is benieuwd naar de ervaringen van die kinderen en jongeren. Hoe ervaren zij het gesprek met de rechter? Ging dit zoals ze hadden verwacht? Voelen ze zich gehoord, beluisterd? Wat vinden ze van hoe de rechters met ze praten? Hebben de rechters in hun beslissing rekening gehouden met hetgeen zij verteld hebben? Zijn er dingen die anders en beter kunnen? Mochten alle kinderen die wilden praten met de familierechter ook daadwerkelijk op gesprek gaan?

Men is nog op zoek naar minderjarigen die werden gehoord na 2014 door de familierechters in de regio Ieper, Veurne en Kortrijk.

Men vraagt een klein uurtje tijd om hierover te praten. De feedback wordt anoniem verwerkt.

Men wil op die manier voorstellen formuleren zodat het voor andere kinderen en jongeren beter of even goed kan gaan.

Dit is uiteraard een zeer lovenswaardig initiatief. Kunt u dan ook allen grasduinen in uw dossiers en nagaan of u kinderen kent die hiervoor in aanmerking komen?

En hen vragen contact op te nemen met Erika van de Gezinsbond via 0485 78 59 79 of erika.coene@gezinsbond.be.

Hier en hier vindt u nog enige verdere informatie.

Alvast hartelijk bedankt voor de medewerking.

 

Reactie toevoegen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.