Corona laatste update: 06/03/2022

Grensoverschrijdende samenwerking | Verslag colloquium Canterbury

Ingevolge de bestaande samenwerking tussen de balies Tournai, Lille en West - Vlaanderen werd onze balie uitgenodigd door de Law Society of Kent, met wie de balie Lille eveneens een samenwerking heeft,  om tussen te komen op een eendaags tweejaarlijks rechtsvergelijkend colloquium op 23 september 2019 in Canterbury.

Het colloquium vond plaats in de gebouwen van de  zeer uitgestrekte University of Kent in Canterbury.

Het doel was om rechtsvergelijkend de recente evoluties toe te lichten in het Belgisch, Frans en Engels straf- en erfrecht.

Na een boeiende uiteenzetting door professor em. Geoffrey Samuel over het belang van rechtsvergelijking hebben de vertegenwoordigers van de balie West-Vlaanderen, Kent en Lille vanuit de praktijk deze onderwerpen toegelicht.

De balie West-Vlaanderen was vertegenwoordigd door stafhouders Christian Vandenbogaerde en Robrecht Bauwens, die in het Engels de uiteenzetting hebben gegeven.

Opvallend daarbij was de gelijkenis tussen de problemen die zich met betrekking tot het strafrecht en de toepassing daarvan voordoen  in de verschillende landen. In het erfrecht is vooral het verschil tussen het Common law systeem en ons eigen erf- en huwelijksgoederenrecht opvallend.

Nadien was er mogelijkheid tot uitgebreide vraagstelling.

Reactie toevoegen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.