Heraanleg voorplein gerechtsgebouw II Kortrijk

De oproep van stafhouder Busschaert blijft kennelijk niet zonder gevolg.

Het voorplein van het gerechtsgebouw II in de Beheerstraat in Kortrijk wordt volledig opnieuw aangelegd.

De werken starten op 28 februari zullen ongeveer 60 werkdagen duren. Er zal heel wat hinder zijn:

  • Zo zal de toegang tot het gebouw via de zijkant moeten gebeuren. De nodige signalisatie zal hiervoor worden aangebracht.
  • Ook de voorbehouden parkeerplaatsen aan de zijkant van het gebouw zullen niet kunnen gebruikt worden.  Deze ruimte zal tijdens de werken frequent worden gebruikt voor werfverkeer, containers en dergelijke meer. U mag hier dus absoluut niet parkeren, en dit zowel om veiligheidsredenen als om de werkzaamheden niet te bemoeilijken. Er zal noodgedwongen tijdelijk moeten uitgeweken worden naar alternatieven in de buurt (bv. Kortrijk Weide, Kortrijk Haven) en dit vanaf woensdagavond 23 februari.
  • [UPDATE 22 maart 2022] De aannemer laat weten dat de werken anders aangepakt zullen moeten worden dan initieel voorzien. Hierdoor zullen de ondergrondse én bovengrondse parking van het gerechtsgebouw volledige afgesloten worden vanaf 4 april tot minstens 13 april.

Het belooft dus tijdelijk een vervelende periode te worden, maar het initiatief om de esplanade aan te pakken kan uiteraard alleen maar toegejuicht worden!

Commentaar

joseph allijns

eindelijk! Na zowat twintig jaar zal men de drempel van justitie in Kortrijk letterlijk onder handen nemen en de toegang vrijwaren. Dat we dit nog mogen meemaken. Het toont gewoon aan dat onze overheid geen centen veil heeft voor haar openbare gebouwen. Het hof van beroep te Gent is nog zoiets. Wanneer gaat men dit mooie (is subjectief) es aan de binnenkant voorzien van een fris laagje verf.

Geplaatst op do, 17/03/2022 - 14:58
Lieven DEBRABANDER

Ik juich die renovatie uiteraard toe maar komt er wat groen in plaats van die betonnen vlakte ? Die esplanade mag er echt wel wat vrolijker uit zien.

Geplaatst op di, 15/03/2022 - 16:35

Reactie toevoegen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.