Corona laatste update: 06/03/2022
KULAK of WEBINAR / 70 of 80 euro

Het nieuwe verbintenissenrecht: capita selecta voor de advocatuur

De Conferentie Jonge Balie Kortrijk organiseert ook dit jaar een studiecyclus waarbij sprekers uit diverse sectoren van het recht elk een specifieke topic behandelen.

Voor een totaalprijs van 425 euro (leden) of 500 euro (niet - leden) kan u 21 permanente vormingspunten verzamelen. Wie voor afzonderlijke studieavonden wenst in te schrijven, betaalt per studieavond 70 of 80 euro.

De studieavonden starten telkens stipt om 19.00 uur en worden aangeboden in de vorm van een fysieke bijeenkomst in de KULAK, met een hapje en drankje tijdens de pauze.

Voor wie liever de studieavond online wenst te volgen, geen probleem. Beide opties worden aangeboden.

 

Het nieuwe verbintenissenrecht: capita selecta voor de advocatuur

7 februari 2023  |  Dr. Benjamin Verheye

Het verbintenissenrecht is één van de pijlers waarop ons privaatrecht en ons recht in het algemeen steunen. Wanneer zo’n pijler wordt gerenoveerd, zoals voor het verbintenissenrecht is gebeurd door de wet van 28 april 2022 houdende boek 5 “Verbintenissen” van het Burgerlijk Wetboek, dient men klaarwakker te zijn om de zaken te bestuderen.

Deze opleiding focust op enkele belangrijke aandachtspunten uit het gewijzigde verbintenissenrecht. De focus ligt op de nieuwigheden die boek 5 inhoudt met een onmiddellijke impact op de praktijk.
 

Over de spreker

Dr. Benjamin Verheye is sedert 2016 verbonden aan het Instituut voor Goederenrecht van de KU Leuven KULAK. Sinds 2020 is hij tevens werkzaam als notarieel stagiair bij notaris Dirk Hendrickx te Brugge. In 2021 verdedigde hij zijn doctoraat betreffende de onroerende publiciteit en sindsdien verricht hij postdoctoraal onderzoek naar recht en technologie en recht en duurzaamheid.

Daarnaast is dr. Benjamin Verheye lid van de redactie van het Tijdschrift voor Notarissen en het Tijdschrift voor Vrederechters. Hij is ook Managing Editor van de European Review of Private Law. Tot slot is hij lid van het Comité voor Studie en Wetgeving van de Koninklijke Federatie van het Belgische Notariaat.