Het vertrouwensteam staat voor u klaar

Ziet u even het bos door de bomen niet meer, krijgt u te maken met grensoverschrijdend gedrag (agressie, pesterijen, seksuele intimidatie, ..) of heeft u gewoon nood aan een informele babbel of vertrouwelijk gesprek? Dan kan u terecht bij ons vertrouwensteam.

 

Wat doet een vertrouwensadvocaat?

Het vertrouwensteam is er om naar u te luisteren, u te steunen, te adviseren en door te verwijzen indien nodig.

De vertrouwensadvocaten zijn gehouden aan het beroepsgeheim en zullen dus geen actie ondernemen zonder uw uitdrukkelijke toestemming.

Zij werken over alle Vlaamse balies heen. Als advocaat bent u niet verplicht om zich te wenden tot een vertrouwensadvocaat van uw eigen balie, als u zich daar niet comfortabel bij voelt. U kunt dus terecht bij een vertrouwensadvocaat van uw keuze.

Sinds de opstart vonden al heel wat West-Vlaamse advocaten de weg naar de vertrouwensadvocaat. We moedigen u aan om te blijven aankloppen bij een vertrouwensadvocaat wanneer het nodig is.
 

Wat gebeurt er met de informatie?

Alles wat aan een vertrouwensadvocaat gezegd wordt is vertrouwelijk. Wel meldt de vertrouwensadvocaat elke problematiek op anonieme wijze aan de stafhouder en elk jaar krijgt de stafhouder ook een vertrouwelijk verslag van het aantal meldingen en de aard ervan zodat de stafhouder diens beleid kan afstemmen op de problematieken die zich aan zijn of haar balie voordoen.
 

Vertrouwelijke telefonische psychologische ondersteuning

Advocaten die te kampen krijgen met te veel stress, een burn-out of depressie kunnen telefonisch terecht bij de psychologen van Rehalto Luistert. Rehalto is een partnerorganisatie van verzekering Precura. Het contact is strikt vertrouwelijk, gratis en 24/7 bereikbaar via het groene nummer 0800 32 151.

 

Reactie toevoegen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.