Het volledig programma van 'de warmste toga' op 19 en 20 december 2019.

Dit jaar trekt Studio Brussel tijdens de Warmste Week naar Kortrijk (op het Nelson Mandelaplein, vlakbij onze Kortrijkse rechtbanken).

Met de Conferentie Jonge Balie Kortrijk willen wij graag opnieuw ons steentje bijdragen aan de Warmste Week en dit jaar zien we het, gelet op de organisatie in Kortrijk, GROOTS.

Daarom organiseren wij vanaf donderdag 19 december om 19u tot vrijdag 20 december 2019 om 19u maar liefst 24u lang allerlei activiteiten (voor onze West-Vlaamse magistratuur, confraters en ander personeel; maar uiteraard ook voor alle andere geïnteresseerden; iedereen is welkom) op het plein aan het nieuw gerechtsgebouw.

U zal allen kunnen genieten van volgend goedgevuld programma:

19/12/2019 | 19u00 – 20u00: Officieel openingsmoment

De Warmste Toga wordt om 19u officieel, maar vooral feestelijk geopend in aanwezigheid van de stafhouder, de raad van de Orde, de pers, Studio Brussel en nog vele andere sympathisanten. Een openingsmoment om niet te missen!

19/12/2019 | 20u00 – 22u00: Optreden van ‘Rolling The Stones’

De tribute band ‘Rolling The Stones’ brengt vervolgens om 20u een spetterend optreden om onze 24-urenactie volledig op gang te trekken. Confrater Mathieu Verfaillie, die verbonden is aan onze balie, brengt samen met zijn bandleden een Stones-repertoire, en dit volledig in de geest van de originele band. ‘Rolling The Stones’ stond deze zomer nog op het podium van de Gentse Feesten. Bovendien zijn er hotdogs in overvloed verkrijgbaar. Het belooft dus een topconcert te worden!

19/12/2019 | 22u00 – 00u30: Openluchtfilm ‘How The Grinch Stole Christmas’

De ‘Warmste Kerstfilm’ van dit jaar is ‘How The Grinch Stole Christmas’ van Ron Howard. Het is een verfilming van het beroemde verhaal van Dr. Seuss. Het verhaal speelt zich af in Whoville, waar de mensen rare snuitjes hebben en bovendien zo materialistisch als de pest zijn. De Grinch (vertolkt door Jim Carrey) leeft op de afvalberg van het dorp en verzamelt de niet langer gewenste spullen van de Who’s. Hij is dan ook niet bepaald een graag geziene gast in het gezellige Whoville. Gelukkig is er toch nog een klein schattig meisje dat zich om de Grinch bekommert, het goede in hem ziet, en niet wil dat hij met (de Warmste) Kerst alleen is. Een echte Kerst feel-good movie voor jong en oud!

20/12/2019 | 00u30 – 4u00: Silent Disco

Voor een inkomstprijs van 5,00 EUR kan u van 00u30 tot 04u00 losgaan op de muziek die u zelf verkiest tijdens onze silent disco. Er worden meerdere kanalen voorzien zodat er voor elk wat wils is. Ambiance en dansen verzekerd!

20/12/2019 | 7u00 – 10u00: Kerstontbijt

Vanaf 7u kan u aanschuiven voor het Warmste ontbijt. Voor de luttele prijs van 5,00 EUR kan u kiezen uit ovenverse pistolets, krakend verse koffiekoeken, Franse roombotercroissants,… vergezeld met het nodige beleg en koude of warme dranken. Een ontbijt om van te watertanden.

Als u geen tijd zou hebben om ons aan tafel te vergezellen, dan kan u een ontbijtpakket bestellen en die ochtend komen ophalen. Ontbijtpakketten kunnen via e-mail besteld worden via daphne.nachtergaele@gmail.com, en dit tot uiterlijk 15 december 2019, eveneens voor de prijs van 5,00 EUR (te storten op IBAN BE56 6301 3052 6188 met referentie ‘ontbijtpakket + naam’).

20/12/2019 | 11u00 – 15u00: Apéro en kerstmaaltijd

Vanaf 11u verwelkomen wij u allen op onze Kerstmaaltijd (waarbij u uiteraard voorafgaand een apérootje wordt aangeboden). Dit is een uitgelegen kans om samen met uw kantoor, gezin, collega’s of vrienden tijdens een gezellige lunch bij te praten terwijl u het goede doel steunt. Op het menu staat ons apérobordje vergezeld van een glas cava, gevolgd door lekkere beenhesp geserveerd met een mosterdsaus (een vegetarisch alternatief is eveneens mogelijk), gratin dauphinois aardappelen en warme groenten. Deze uitgebreide feestmaaltijd wordt u voorgeschoteld voor een prijs van 25,00 EUR (te storten op IBAN BE56 6301 3052 6188 met referentie ‘kerstmaaltijd + naam’).

Talrijk inschrijven voor deze Warme Kerstmaaltijd kan via opheliedelorge@advocam.be, en dit tot uiterlijk 15 december 2019.

20/12/2019 | 15u00 – 17u30: Koffie en taart, volksspelen en bezoek van de Kerstman

Ook op vrijdagnamiddag doen wij het nodige om uw dorst te lessen en uw honger te stillen. Van 15u00 tot 17u30 kan u bij ons terecht voor een kop warme koffie, een lekker stukje taart en tal van andere desserts. Daarnaast staan enkele typische volksspelen zoals ‘nagelen’ en ‘sjoelbakken’ voor u klaar. Ook onze confraternele kerstman vindt een bezoekje aan onze Warmste Toga de moeite waard en zal voor de nodige kerstanimo zorgen. Ho ho ho!

20/12/2019 | 18u00 – 19u00: Fakkeltocht met afgifte van de cheque aan het Warmste Huis

Na afloop van onze 24uren-actie zullen de bestuursleden en de warme sympathisanten die dit verkiezen, zich met fakkels naar het Warmste Huis begeven om onze cheque af te geven.

Onze bar is bovendien de volle 24u lang open om u te serveren.

De opbrengst van alle activiteiten gaat integraal naar de Warmste Week en zo kunnen we ons als balie ook even extra in de verf zetten. Ons goed doel dit jaar is ‘VZW Kompas’. Deze organisatie tracht een persoonsgerichte oplossing te bieden aan individuen die in een neerwaartse spiraal terecht zijn gekomen door het gebruik van drugs. Via ons beroep nemen wij reeds de verdediging van deze mensen op ons en met deze actie willen wij hen ook achter de schermen via de begeleiding van Het Kompas verder ondersteunen.

Steunkaarten

Kan u er helaas niet bij zijn of wenst u een extra steentje bij te dragen? Dan kan u volop steunkaarten aankopen voor een prijs van 5,00 EUR.

Deze kan u reserveren per mail via opheliedelorge@advocam.be of aankopen tijdens één van onze verkoopmomenten in de Kortrijkse rechtbanken (op 5 of 10 december 2019, telkens van 9u tot 11u). Ook warme vrije bijdrages zijn meer dan welkom.

Wij hopen alvast op uw talrijke aanwezigheid!

Tot dan?!

Met warme groeten,

Conferentie Jonge Balie Kortrijk

Reactie toevoegen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.