KULAK of WEBINAR / 50 - 60 euro

Inleiding tot het wegtransportrecht

Inhoud

De noemer ‘wegtransportrecht’ kan als een verzamelnaam worden gezien voor een amalgaam aan wetgeving die zich over de verschillende traditionele rechtsdomeinen uitspreidt, dit op zowel gewestelijk, federaal, Europees als verdragsrechtelijk vlak.

Tijdens de uiteenzetting zal worden ingegaan op de vele uiteenlopende aspecten gaande van de bijzondere bepalingen inzake wegverkeer, handelsrecht, sociale en fiscale wetgeving, alsook de vele andere dwingende reglementaire bepalingen die het wegtransport reguleren.

Hierbij zal aandacht worden besteed aan de diverse wetswijzigingen en in het bijzonder aan de inwerkingtreding van de laatste fase van het Europese ‘Mobility Package’ in februari 2022, dat op het reglementair kader op vele vlakken ingrijpend wijzigt.

 

Spreker

Mr. Mathias Dendievel is advocaat sinds 2015 en is vennoot binnen het kantoor TLA. Hij specialiseert zich in de diverse aspecten van het transportrecht.

Hij is houder van het getuigschrift cassatie in strafzaken en staat zijn cliënten bij voor zowel Belgische als buitenlandse rechtbanken.

Vanuit zijn interesse in het vakgebied spreekt hij regelmatig over de materie.

 

Algemene informatie omtrent de studiecyclus

De Conferentie Jonge Balie Kortrijk organiseert ook dit jaar voor u een uitgebreide studiecyclus permanente vorming.

Gedurende zeven studieavonden zullen sprekers uit de diverse sectoren van het recht elk een specifieke topic behandelen. De opleidingen vangen steeds aan om 19 uur (stipt).

Locatie en tijdstip

Deze studieavond wordt aangeboden in de vorm van een fysieke bijeenkomst in de Kulak (Etienne Sabbelaan 53 in Kortrijk, aula A301) met broodjes en een drankje. Er wordt aangeraden om vanaf 18u45 ter plaatse te zijn zodat de aanwezigheden nagegaan kunnen worden.

Voor wie liever de studieavond online wenst te volgen, geen probleem; beide opties worden aangeboden.
De dag van de studieavond zal u een link ontvangen via het opgegeven e-mailadres. De pauze zal wel ietwat langer duren dan bij een studieavond die louter online werd georganiseerd.

Via het inschrijvingsformulier kan u aangeven of u de studieavond fysiek dan wel online wenst te volgen. Wie zich reeds had ingeschreven, zal persoonlijk gecontacteerd worden m.o.o. doorgeven van de keuze.

Permanente vorming

De studiecyclus wordt erkend als permanente vorming. Voor de volledige studiecyclus worden 21 studiepunten aangevraagd, ofwel 3 punten voor een webinar en 3 punten voor een fysieke studieavond. Met deze studiecyclus behaalt u dus het totaal van het te behalen minimum voor dit gerechtelijk jaar (20).

Kostprijs

Voor de volledige cyclus betalen leden 300 euro en niet-leden 350 euro. Per studieavond betaalt een lid 50 euro en een niet-lid 60 euro.

Uw inschrijving zal pas definitief zijn na betaling op het rekeningnummer BE56 6301 3052 6188 mét vermelding van "uw naam + titel studieavond" of "uw naam + gehele studiecyclus" (voor het volledige pakket).
 

Vragen?

Mr. Lise Breine, mr. Charlotte Vermeulen, mr. Charlotte Declercq en mr. Michiel Descheemaeker helpen u graag verder  (lise.breine@a-lex.be - c.vermeulen.advocaat@gmail.com - Charlotte.Declercq@eubelius.com - michiel.descheemaeker@l-p.be).

INSCHRIJVEN