Inschrijvingen voor sociale woningen verlopen vanaf 18 maart 2024 via CIR

Vanaf 18 maart 2024 zal de inschrijvingsprocedure voor een sociale woning in Vlaanderen via het centraal inschrijvingsregister (CIR) verlopen, dat wordt beheerd door het agentschap Wonen in Vlaanderen.

Elke kandidaat-huurder schrijft zich dan online in voor het huren van een sociale woning in Vlaanderen. Deze kandidaat-huurder kan zijn dossier zelf opstarten, bekijken of aanpassen in het CIR. Een burger die onder bewind staat zal zelf een dossier kunnen aanmaken in het CIR, maar voor het ondertekenen van het inschrijvingsdossier is de tussenkomst van een bewindvoerder vereist.

Het ondertekenen wordt beschouwd als een zeer belangrijke stap om ervoor te zorgen dat de meest kwetsbare personen op een correcte wijze worden ingeschreven, inclusief het valideren van bestaande kandidaturen op de wachtlijst.

Het agentschap Wonen in Vlaanderen organiseert een online infosessie op 7 en 12 maart 2024 om 10.00 uur voor alle welzijnsorganisaties die maar enigszins betrokken kunnen zijn bij nieuwe en huidige kandidaat-huurders en nodigt in het bijzonder de bewindvoerders uit om massaal deel te nemen.

U kan zich inschrijven voor de infosessies via deze link.

Reactie toevoegen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.