Lancering steunpunt bewindvoering

Op 11 januari 2022 werd het 'steunpunt bewindvoering' gelanceerd (www.steunpuntbewindvoering.be).

Het steunpunt is een initiatief van een informeel samenwerkingsverband tussen de vredegerechten, de zorgsector en de balie in West-Vlaanderen. De balie West-Vlaanderen wordt in deze structuur vertegenwoordigd door gewezen stafhouders Kathleen Segers en Johan Decadt en mr. Tom Priem.

De samenwerking streeft ernaar om tussen deze partners expertise uit te wisselen, opleidingen te organiseren, structurele knelpunten bloot te leggen en de complementariteit te versterken. De rode draad daarbij is de drempel voor de burger verlagen, ondersteuning geven en de dienstverlening verbeteren.

Het steunpunt bewindvoering is een multidisciplinair aanspreekpunt voor vragen, klachten en suggesties over bewind. Elke belanghebbende kan er terecht: beschermde personen, familieleden, familiale bewindvoerders, vertrouwenspersonen, vredegerechten, sociale diensten van voorzieningen en instellingen, maar ook advocaten als professionele bewindvoerders.

In West-Vlaanderen behandelen de vredegerechten ruim 10.000 dossiers inzake bewind. Dit betekent dat ongeveer 1 op 100 inwoners onder bewind staat. Het aantal dossiers zal door de vergrijzing van de bevolking nog toenemen.

We hopen dat dit initiatief zal bijdragen tot het welzijn van de beschermde persoon.

Commentaar

Regine millet

Ik heb een vraag nu ik 75 jaar ben valt mijn ongevallen poliep weg het stopt aan 75. ,maar mijn zoon Olivier van Vlemmeren kan nog verder genieten van de ongevallen poliep tot zijn 75 jaar , mijn vraag is betaal ik Olivier zijn poliep of komt het op zijn rekening te betalen ,graag een antwoord! Groeten

Geplaatst op di, 22/02/2022 - 10:14

Reactie toevoegen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.