Nieuw: juridische databank LexNow in de baliebibliotheken

Sinds kort biedt de bibliotheek in Brugge en Kortrijk toegang tot de nieuwe 𝗷𝘂𝗿𝗶𝗱𝗶𝘀𝗰𝗵𝗲 𝗱𝗮𝘁𝗮𝗯𝗮𝗻𝗸 LexNow. Ook in Ieper en Veurne wordt de toegang eerstdaags geactiveerd.

Via het platform kan u, naast wetgeving en rechtspraak, juridische boeken en tijdschriften raadplegen van onder meer Anthemis, die Keure, Boom Juridisch Antwerpen, Edi.Pro, LeA Uitgevers, Legitech, Politeia en Story Publishers.

Naast LexNow bieden de bibliotheken ook toegang tot Jura (full text), een online databank van Wolters Kluwer waarmee u volledige teksten in alle rechtsdomeinen, in het Nederlands en Frans, kan raadplegen. U vindt er ook een pak invulbare juridische modellen.

Ook de juridische databanken Strada lex en Jurisquare kan u in de bibliotheek consulteren. Die laatste slechts tot 22 maart 2024 ingevolge stopzetting van het platform.

 

De bibliotheekcommissie organiseert binnenkort een opleiding in de bibliotheek te Brugge en Kortrijk om u wegwijs te maken in de verschillende digitale juridische bronnen. Meer info volgt snel!