Nieuws uit de hoek van CJB Kortrijk.

Een stadswandeling door bruisend Kortrijk (13 september 2018)

Op 13 september trapte de Conferentie Jonge Balie Kortrijk het gerechtelijk jaar af samen met een fijn gezelschap trotse confraters van de Kortrijkse afdeling. Net als het gerechtelijk landschap verandert namelijk ook onze geliefde thuisstad op onnavolgbare snelheid.

Nadat de schaduw van het belfort achter ons werd gelaten, nam de gids ons op gezwind tempo mee langsheen de diverse werven en de reeds afgewerkte realisaties die Kortrijk op heden rijk is. Het toekomstig stationsgebouw, het Nelson Mandelaplein en de nieuwe verlaagde leieboorden hebben voor ons sedertdien geen geheimen meer.

Na de inspanning volgde de ontspanning in één van de idyllischere gelegen etablissementen die Kortrijk ons kan aanbieden: 't Plein.

Kortom, een openingsactiviteit om U tegen te zeggen waarna de aanwezigen tevreden onder de wol konden.

 

AED redt levens, geen twijfel mogelijk! (11,12, 19 en 25 september 2018)

Sinds enkele maanden zijn beide gerechtsgebouwen in Kortrijk uitgerust met een AED-toestel ofwel een 'automatische externe defibrillator'. Dagelijks worden mensen getroffen door een plotselinge hartstilstand. Als een slachtoffer binnen de eerste minuten gereanimeerd wordt waarbij een AED-toestel wordt gebruikt, dan verhoogt dit de overlevingskans van het slachtoffer aanzienlijk. Daarom vond de CJB Kortrijk het van levensbelang om mensen op te leiden in reanimatie en het gebruik van zo'n AED-toestel. Er werden vier opleidingsmomenten georganiseerd waarop talrijke confraters, leden van de zittende en staande magistratuur, griffiers, griffiemedewerkers... aanwezig waren.

 

Een warme welkom aan onze stagiairs (5 oktober 2018)

Op 5 oktober zakten maar liefst 33 van onze nieuwe West-Vlaamse stagiairs af naar Kortrijk voor de dag van de stagiair, een dag die volledig in het teken staat van onze stagiairs! We begonnen de dag met een gezellig ontbijt in ‘t Paleitje. Daarna kregen onze nieuwe stagiairs een rondleiding in de rechtbank te Kortrijk met allerlei tips & tricks, gevolgd door een infosessie die dit jaar opnieuw door de korpsoversten werd verzorgd.
Het rechtbankbezoek werd gevolgd door een receptie in het prachtige ING-gebouw, waarbij de stagemeesters hun nieuwe aanwinsten voorstelden aan de magistratuur. 
Nadien lieten de nieuwe stagiairs hun bowling-skills zien in 'de Max!' Winnaar van deze editie is confrater Gilles Merchiers. We sloten de dag af met een feestje in ‘t Waaihof, en verkenden daarna nog 'Kortrijk by night'.  

Ontbijt

Nu al een oproep voor onze shortski!

Ook dit jaar trekt de Conferentie van de Jonge Balie van Kortrijk de bergen in!

Op 24 januari 2019 vertrekt de bus in de vroege ochtend richting Skigebied “Milky Way” Via Lattea (Italië) goed voor 400 km pistes. Het verblijf, hotel la Torre **** (http://www.grandhotellatorre.it/), bevindt zich op wandelafstand van de skiliften en is met alle comfort uitgerust (voor de liefhebbers is er eveneens een spa/wellness en fitness aanwezig).

Op 28 januari, na 3 dagen skiën, komen wij, vermoedelijk moe maar voldaan, terug aan in Kortrijk in de vroege ochtend, waarna een ontbijt ter plaatse zal voorzien zijn.

Plaatsen zijn beperkt, dus snel inschrijven is de boodschap!

Sauze d'Oulx Torino