Politierechter Mieke Van Wilderode overleden

De balie neemt met droefheid kennis van het overlijden van mevrouw Mieke Van Wilderode, politierechter in de politierechtbank West-Vlaanderen, afdeling Brugge. 

Politierechter Van Wilderode startte haar loopbaan in 1986 als advocaat aan de balie Brussel. In 2001 werd ze benoemd tot rechter in de politierechtbank in Brussel, waarna ze in 2014 het team van politierechters in Brugge vervoegde. 

"Collega Van Wilderode was reeds enkele maanden ernstig ziek, maar bleef tot op het einde moedig en strijdlustig. Eind juli drukte ze nog de hoop uit het werk te kunnen hervatten. Het heeft niet mogen zijn.", zegt Leo Vulsteke, voorzitter vrederechters en rechters in de politierechtbank West-Vlaanderen.

"Zij had een grote expertise aangaande het burgerrechtelijk contentieux in het verkeersrecht. Zij was dan ook nauw betrokken bij de herzieningen van de indicatieve tabel en was een gewaardeerde spreker op studiedagen. Mieke was ook gedurende vijf jaar hoofdredacteur van het Tijdschrift van de Politierechters."

Mieke Van Wilderode is 61 jaar geworden. De begrafenis vond plaats in familiekring.  

De balie West-Vlaanderen betuigt haar medeleven aan de familie en het team van de politierechtbank.

Commentaar

Myriam Suetens

Lieve Mieke,
Ooit reisden we samen door het mooie Nieuw-Zeeland. Waar je nu ook bent...ik wens dat het er even mooi is.
Sterkte aan iedereen die je graag zag.
Tot ooit. M

Geplaatst op di, 19/09/2023 - 08:01
Walter Peeters

Beste Mieke en familie, ik verneem met ongeloof het overlijden. Ik verschiet dat je er niet meer zal zijn. We hebben jaren samen gewerkt in de werkgroep van de indicatieve tabel. Je was een flamboyante persoonlijkheid , recht voor de raap en steeds op zoek naar een grondig kennen van elke materie. Dank voor je bijdrage tot vertrouwen in de IT voor alle schadelijdende. Je heengaan laat een leegte achter.

Geplaatst op za, 30/09/2023 - 09:23

Reactie toevoegen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.