Proef van de advocatuur aan de andere kant van de taalgrens | Uitwisseling Waalse balies

Bent u benieuwd naar de werking in een Waals advocatenkantoor en wil u de sfeer van dichtbij ervaren? Uw kennis van de Franse taal opkrikken? Interessante contacten leggen en uw netwerk uitbreiden? Of gewoon genieten van een onderdompeling in la douce Wallonie. 

Dit uitwisselingsproject is de uitgelezen kans!

Balie West-Vlaanderen werkt momenteel samen met de andere balies een uitwisselingsprogramma uit voor jonge advocaten met minimum twee en maximum acht jaar balie-anciënniteit. U wordt voor twee periodes van veertien dagen (vermoedelijk in de herfst- en paasvakantie) als een volwaardige medewerker, onder begeleiding van een Waalse confrater, betrokken in de werking van het kantoor. Omgekeerd wordt het eigen kantoor versterkt met een Waalse medewerker.

Naast de zeer waardevolle taal- en beroepservaring die u zal opdoen, is er ook ruimte om via de plaatselijke Conferenties kennis te maken met de extra-professionele kant van het balieleven. Er wordt ook gestreefd naar een verblijf in 'home hospitality'.

Er werd een aanvraag inzake de toekenning van punten permanente vorming ingediend bij de bevoegde commissie van de Orde van Vlaamse Balies.

Heeft u interesse om hieraan deel te nemen en staat uw kantoor ervoor open om in omgekeerde zin dezelfde gastvrijheid aan de dag te leggen? Laat het ons vrijblijvend weten via info@baliewestvlaanderen.be.

Reactie toevoegen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.