Stafhouder Johan Decadt zegt na 17 jaar de OVB-commissie bewindvoering vaarwel | Wie worden de nieuwe vertegenwoordigers?

Stafhouder Johan Decadt zetelt sinds oktober 2005 onafgebroken in de commissie bewindvoering van de OVB. Jawel, u leest het goed. Maar liefst 17 jaar lang reisde hij vanuit het 'verre' Veurne richting Brussel om de belangen van de bewindvoerders te behartigen.

Hij combineerde dit engagement met een lidmaatschap in de commissie steunpunt bewindvoering West-Vlaanderen, een informeel samenwerkingsverband tussen de vredegerechten, de zorgsector en de balie.

"Oorspronkelijk zetelde ik in de OVB-commissie namens balie Veurne op vraag van toenmalig stafhouder Joris Lagrou. Vanaf 2018 kreeg ik mandaat voor de balie West-Vlaanderen, samen met confraters Pascal Leys en Isabelle Goegebeur. Zij hebben ondertussen de commissie verlaten, zodat ik nog enig overblijvende West-Vlaming in de commissie was. Ik heb nu gekozen voor het Steunpunt Bewind en laat het West-Vlaams mandaat in de OVB-commissie graag over aan een jongere advocaat-bewindvoerder uit onze provincie (m/v/+).", zegt Johan Decadt.

"Stafhouder Decadt heeft zijn mandaat steeds nauwgezet en gedreven uitgevoerd, zodat zijn ontslag een verlies is voor de West-Vlaamse advocaten-bewindvoerders.", klinkt het bij stafhouder Brigitte Vander Meulen, voorzitter van het departement mandaten van de balie West-Vlaanderen. Ze doet een warme oproep aan de (jonge) West-Vlaamse bewindvoerders om zich kandidaat te stellen.
 

Kandidatuur

Waaraan een commissielid moet voldoen of wat je mag verwachten volgens stafhouder Decadt?

  • Je hebt minstens enkele jaren praktijkervaring als bewindvoerder.
  • Je wil van elk nieuw wetgevend initiatief in de materie snel op de hoogte zijn.
  • Je hebt een kritische kijk op het mandaat van bewindvoerder en je wil garanties voor de passende verloning van het mandaat van professioneel bewindvoerder.
  • Je zal in Brussel een diverse samengestelde groep van bewindvoerders ontmoeten uit alle regio’s van Vlaanderen en Brussel. Je krijgt van deze confraters/collega bewindvoerders soms praktische tips aangereikt of oplossingen voor moeilijke casussen.
  • Je krijgt veel informatie en maar ook inspraak tijdens de commissiebijeenkomsten.
  • De vergaderingen (4 à 6 vergaderingen per jaar) gaan meestal door over de middag op de zetel van de OVB in Brussel. Daarbij hoort steevast een smakelijke broodjeslunch met passende drankjes.
  • Je wordt door de OVB bestuurders uitgenodigd op de nieuwjaarsreceptie, wat een bijzonder aangename beleving is.
  • Je bent het aanspreekpunt voor de raad van de Orde en voor de West-Vlaamse collega-bewindvoerders, wanneer wetswijzigingen op komst zijn.

Interessant om weten: de meeste balies zijn in de commissie bewindvoeringen vertegenwoordigd met twee,  soms zelfs drie afgevaardigden. Dat maakt het gemakkelijker om een beurtrol te hanteren of eventueel samen te reizen naar Brussel.

Interesse? Bezorg uw kandidatuur aan de stafhouder via info@baliewestvlaanderen.be.
 

Vragen?

Stafhouder Decadt en stafhouder Vander Meulen hopen alvast dat meerdere kandidaten zich aanmelden, die steeds contact mogen opnemen voor meer info.
 

Reactie toevoegen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.