Stel u kandidaat voor de Europese pleitwedstrijd 2023

De Academy of European Law (ERA) organiseert, in samenwerking met de balie Brussel en verscheidene andere Europese balies, een grote pleitwedstrijd voor jonge advocaten. Deze wedstrijd geniet de financiële steun van het Programma Justitie van de Europese Unie 2021-2024.
 

De halve finales van deze pleitwedstrijd gaan door in

  • Brussel op 25 en 26 mei 2023
  • Vilnius op 8 en 9 juni 2023
  • Parijs op 15 en 16 juni 2023.

De winnende teams nemen het tegen elkaar op in Trier en Luxemburg van 6 tot 9 november 2023.

Bent u stagiair of eerstejaars tableau-advocaat? Heeft u een goede kennis van het Engels en een grote belangstelling voor het Europees (proces-) recht, de rechtstaat en de fundamentele rechten ? Dan is deze wedstrijd misschien iets voor u!

Deze prestigieuze wedstrijd is niet alleen een verrijkende ervaring, maar tevens een unieke gelegenheid om andere jonge Europese advocaten te leren kennen.

De kandidaten worden geselecteerd door hun lokale balie. De (internationale) teams worden vervolgens samengesteld door ERA. Waar uw halve finale plaatsvindt, hangt af van het onderwerp dat aan uw team wordt toebedeeld.

De (schriftelijke) voorbereiding van de wedstrijd gebeurt door de teams via digitale communicatie. De pleidooien gaan door op de locaties van de halve finales.

Iedere kandidaat zorgt zelf voor zijn of haar verplaatsing naar de locatie van de halve finale, maar er is een forfaitaire terugbetaling van kosten voorzien. Kosten van overnachting ter plaatse, diner, ontbijt, koffiepauzes en lunch worden door de organisatie gedragen.

Heeft u belangstelling? Zend dan vóór 15 december 2022 uw kandidatuur aan info@baliewestvlaanderen.be met vermelding ”Young European Lawyers Contest”, samen met een korte motivatiebrief in het Engels.

Meer informatie over deze wedstrijd vindt u in de flyer.

Reactie toevoegen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.