Stel u kandidaat voor de Europese pleitwedstrijd 2024

De Academy of European Law (ERA) organiseert, in samenwerking met de balie Brussel en verscheidene andere Europese balies, een grote pleitwedstrijd voor jonge advocaten. Deze wedstrijd geniet de financiële steun van het Programma Justitie van de Europese Unie 2021-2024.

De halve finales van deze pleitwedstrijd gaan door in

  • Boekarest op 18 en 19 april 2024
  • Straatsburg op 25 en 26 april 2024
  • Trier op 27 en 28 mei 2024

De winnende teams nemen het tegen elkaar op in Trier en Luxemburg van 14 tot 16 oktober 2024. 

Bent u stagiair of eerstejaars tableau-advocaat? Heeft u een goede kennis van het Engels en een grote belangstelling voor het Europees (proces-) recht, de rechtstaat en de fundamentele rechten ? Dan is deze wedstrijd misschien iets voor u!

Deze prestigieuze wedstrijd is niet alleen een verrijkende ervaring, maar tevens een unieke gelegenheid om andere jonge Europese advocaten te leren kennen.

De kandidaten worden geselecteerd door hun lokale balie. De (internationale) teams worden vervolgens samengesteld door ERA. Waar uw halve finale plaatsvindt, hangt af van het onderwerp dat aan uw team wordt toebedeeld.

De (schriftelijke) voorbereiding van de wedstrijd gebeurt door de teams via digitale communicatie. De pleidooien gaan door op de locaties van de halve finales.

Iedere kandidaat zorgt zelf voor zijn of haar verplaatsing naar de locatie van de halve finale, maar er is een forfaitaire terugbetaling van kosten voorzien. Kosten van overnachting ter plaatse, diner, ontbijt, koffiepauzes en lunch worden door de organisatie gedragen.

Meer informatie over deze wedstrijd vindt u in de flyer.

Heeft u belangstelling? Zend dan vóór 27 november 2023 uw kandidatuur aan info@baliewestvlaanderen.be met vermelding ”Young European Lawyers Contest”, samen met een korte motivatiebrief in het Engels.

 

Reactie toevoegen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.