Corona laatste update: 06/03/2022

Terugblik op de openingsconferentie

En of het in orde was! Wat een mooie dag in Roeselare, het hart van onze provincie, ook thuisstad van onze stafhouder.

De afwezigen hadden weer eens ongelijk! Alle foto's kan u op onze Facebookpagina bekijken, maar hier alvast een kleine selectie.

Mr. Bram Vandromme riep de advocaten in zijn rede 'Er zijn te weinig advocaten' op om de bokshandschoenen op te nemen. We moeten de vele uitdagingen die ons beroep vandaag en morgen te wachten staan, met open vizier en positiviteit aangaan. En daarbij vooral de klant op de eerste plaats zetten.

Tijdens de repliek benadrukte stafhouder Antoine Van Eeckhout nog eens de unieke positie van de advocaat. Onze stafhouder stelde dat 'de concurrentie binnen de juridische dienstverlening toeneemt en scherp is', maar 'of de advocatuur aan de vooravond staat van een strijd op leven en dood, durf ik te betwijfelen. Iedereen verleent juridische bijstand, maar niet iedereen is advocaat. De advocaat maakt het verschil'. Ook ten opzichte van technologie in onze sector trouwens. 'De werkelijke waarde van een advocaat zit niet alleen in kennis van het recht, maar ook en vooral in menselijke eigenschappen, zoals creativiteit, strategie, onderhandelingsvaardigheden, empathie, sluwheid ook. Die zijn niet te automatiseren.'

Onze stafhouder sloot zich verder aan bij de openingsredenaar. We moeten voldoende inzien dat onze markt veranderd is, een kopersmarkt is geworden en we moeten de klant, als wegwijzer naar verandering, op één zetten. 'Wij zijn ondernemers, de klanten onze business. En de klant weet wat hij wil. Hij wil een oplossing voor zijn probleem, efficiënt en op het afgesproken tijdstip en tegen een afgesproken prijs, die overeenstemt met de verrichte dienst. Het volstaat niet langer om enkel de beoefening van het recht in het middelpunt te stellen.  Het is de wens van de cliënt die centraal staat. De cliënt is het doel, kwaliteit het middel'.

Reactie toevoegen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.