UPDATE | Dan toch geen afschaffing van KMO-portefeuille voor advocaten

De OVB kreeg eerder het verontrustende nieuws dat advocaten, notarissen en gerechtsdeurwaarders vanaf 1 januari 2023 zouden uitgesloten worden van het gebruik van de KMO-portefeuille. De OVB trad onmiddellijk in overleg met de bevoegde instanties, samen met de beroepsorganisaties van de notarissen en gerechtsdeurwaarder. In afwachting van een uitkomst daarvan werd u er wel al over ingelicht dat er vanaf 2023 een afschaffing zou gelden.

De OVB is verheugd inmiddels te kunnen melden dat de advocaten (en de notarissen) wel degelijk nog toepassing zullen kunnen maken van het subsidiesysteem.  

Wel verandert de procedure licht:

  • Wanneer u zich inschrijft voor een opleiding die in aanmerking komt voor de subsidiemaatregel, kan u nog steeds de betaling via kmo-portefeuille aanvinken. Nieuw is dat u nu moet wachten om de steunaanvraag in te dienen tot u van de OVB een e-mail ontvangt dat de opleiding kan worden betaald.

    Voortaan moet immers elke opleiding eerst bij VLAIO geregistreerd worden, en de goedkeuring van de minister voor Economie en Werk verkrijgen. Eenmaal die goedkeuring bekomen, zal de OVB u per e-mail informeren dat u de steunaanvraag kan indienen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Reactie toevoegen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.