Corona laatste update: 06/03/2022

Uw stafhouder wenst u fijne feestdagen

Beste confraters,

2019 nadert haar ontknoping. Warme weken wisselen kille dagen af. Huiselijke gezelligheid verjaagt de professionele gekte. De kerstperiode is aangebroken.

We leven in een snel veranderende wereld. Wat vandaag nieuw is, is morgen oud. Dat geldt voor onze cadeaus, maar ook voor ons beroep. De cliënt die vandaag niet op tijd en tegen een scherpe prijs door een advocaat geholpen wordt, gaat morgen te rade bij een consultant of enige andere adviesverlener. De cliënt is streng en veeleisend geworden.

In zijn opmerkelijke openingsrede, confronteerde mr. Bram Vandromme ons met de vaststelling dat slechts 9% van de mensen die een externe oplossing zoeken voor hun probleem, zich tot een advocaat wenden. 62% richt zich tot zijn of haar accountant/verzekeraar.

We zijn goed, maar niemand weet het...

Het is duidelijk, we leven in een kopersmarkt. De cliënt bepaalt wie zijn (juridisch) probleem zal oplossen en de weg naar de advocaat is daarbij niet meer vanzelfsprekend. De competitie is scherp, legal predators zijn overal.

Confraters, in een snel veranderende wereld moeten we durven stilstaan bij onze core business en inzetten op wat ons van de concurrenten onderscheidt. Onze core business is kwaliteitsvolle dienstverlening; onze meerwaarde de onafhankelijkheid, integriteit en vertrouwelijkheid.

Vlaggenschepen OVB en balies spannen zich in om deze waarden te koesteren en te promoten. Maar niet het kader, maar wel de pixels bepalen de kwaliteit van het beeld. Als elke advocaat ambassadeur wordt van ons fantastisch beroep, zal de keuze van de cliënt vlug gemaakt zijn.

Beste confraters, laat dit de inzet zijn voor 2020. 

Het worden drukke tijden, maar onthoud nu vooral “never get so busy making a living that you forget to make a life”. Geniet van familie en vrienden en vooral van de rust die u (hopelijk) even gegund is. We zien elkaar volgend jaar terug. “Ita, missa est” [1].

Antoine Van Eeckhout
Stafhouder
 

[1] Etymologische betekening van het woord ‘(Kerst)mis’.

Reactie toevoegen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.