Vanaf 1 oktober naar de rechtbank zonder mondmasker

Vanaf 1 oktober 2021 kunnen we terug naar de rechtbank zonder mondmasker, zo bevestigt artikel 10 van het wijzigings-MB van gisteren 27 september 2021, dat artikel 25 van het Covid19-MB van 28 oktober 2020 als volgt aanpast:

Art. 10. In artikel 25 van hetzelfde besluit wordt paragraaf 1 vervangen als volgt:
" § 1. Het wordt sterk aanbevolen aan eenieder, met uitzondering van kinderen tot en met 12 jaar, om de mond en de neus te bedekken met een mondmasker of elk ander alternatief in stof wanneer het onmogelijk is om de regels van social distancing na te leven, met uitzondering van de gevallen bedoeld in artikel 23, § 1, tweede lid, en onverminderd de toepassing van de paragrafen 2 en 3.
Eenieder, met uitzondering van kinderen tot en met 12 jaar, is in elk geval verplicht om de mond en de neus te bedekken met een mondmasker of elk ander alternatief in stof op de volgende plaatsen:
1° de besloten ruimten van de plaatsen bedoeld in artikel 19;
2° de besloten ruimten van het georganiseerd collectief vervoer;
3° de inrichtingen en plaatsen waar contactberoepen worden uitgeoefend, voor wat betreft de dienstverleners en de klanten, waarbij de dienstverlener en de klant direct fysiek contact hebben of waarbij de afstand van 1,5 meter niet kan worden gegarandeerd tussen de dienstverlener en de klant voor een duur van minstens 15 minuten;
4° tijdens de activiteiten bedoeld in art. 15, § 2, eerste lid, met een publiek van 500 of meer personen, zowel voor wat betreft de medewerkers en organisatoren als het publiek."

Als er geen afstand kan worden gehouden, blijft het dus wel sterk aanbevolen om een masker te dragen. Enkel bij openbaar vervoer en contactberoepen blijft een mondmasker verplicht.

Haal dus vanaf vrijdag op de rechtbank uw mooiste glimlach weer boven !

Reactie toevoegen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.