Vanaf volgende week ook zitdagen van het BJB in Roeselare

Rechtzoekenden die een pro-Deoadvocaat wensen aan te vragen op een zitdag in West-Vlaanderen, kunnen kiezen uit de dichtstbijzijnde locatie in Brugge, Ieper, Kortrijk, Oostende, Tielt, Torhout en Veurne.

Vanaf volgende week kunnen rechtzoekenden elke eerste en derde maandag en woensdag van de maand ook terecht in het Welzijnshuis in Roeselare.

"De reden waarom geopteerd werd om een zitdag tweedelijnsbijstand in Roeselare te houden is een betere geografische spreiding van de zitdagen in West-Vlaanderen. Er werd ook vastgesteld dat slechts een gering aantal rechtzoekenden de zitdagen in Tielt en Torhout bezochten.", zegt BJB-voorzitter Filip Mourisse. 

Het Welzijnshuis in Roeselare voorziet een onthaalwerking waarbij de rechtzoekende zich ter plaatse aanmeldt met de identiteitskaart. De onthaalmedewerker meldt op die manier de betrokkene elektronisch aan in een digitaal onthaalsysteem, zodat de volgorde van aanmelding gekend is. Rechtzoekenden kunnen zich op maandag aanmelden tussen 10u en 10u30, en op woensdag tussen 15u en 15u30.

De zitdagen in Tielt (elke tweede en vierde dinsdag van de maand) en Torhout (elke eerste vrijdag van de maand) zullen zeker nog tot eind augustus plaatsvinden, waarna volgend gerechtelijk jaar een en ander aan een evaluatie wordt onderworpen.

Reactie toevoegen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.