Vooralsnog geen genderclash op openingszitting 2021 van Balie West-Vlaanderen

Op vrijdag 8 oktober ging de openingszitting van balie West-Vlaanderen door in het Proximus Theater in Plopsaland De Panne.

Openingsredenaar Mr. Sarah Leysen van kantoor Leysen-De Vogelaere 'Puur Advocatuur' uit Kortrijk loodste het publiek langs tal van fraaie en minder fraaie anekdotes over de vrouw in de advocatuur, beginnend bij strijdster Marie Popelin die in 1888 stootte op de weigering van de Procureur-Generaal om de eed af te leggen en ook van het Brusselse hof van beroep en het Hof van Cassatie geen toegang tot de balie kreeg. De eerste vrouw aan de balie was mr. Marcelle Renson in 1922, nu bijna 100 jaar geleden. Sindsdien is er veel veranderd, en krijgen vrouwen haast de bovenhand in de advocatuur, maar opvallend genoeg vertaalt zich dit veelal nog niet in de cijfers wat de hogere functies en vennotenposities betreft. Mr. Leysen formuleerde een aantal concrete aanbevelingen, waarvan uw balie alvast het voorstel tot een vragenlijst bij weglating gretig ter harte nam.

Stafhouder Rik Crivits, bij de pinken as ever, wees onder meer op de 'war on talent' die hevig woedt, en die maakt dat (ook) vrouwen zeker geen genoegen hoeven te nemen met onsympathieke werkomstandigheden, of desnoods de handen in mekaar kunnen slaan om een eigen kantoor op te starten. En, om in de sfeer van de locatie te blijven, hoe Mega Mindy de heldin is boven pretty boy Toby.

Het Plopsetheater toonde zich het perfecte decor voor het prachtige Gatsby-diner en -feest dat nadien losbarstte, spetterend ingezet door liveband Dhondt & the Hitmen met als bassist onze West-Vlaamse confrater Alain Uyttenhove. Corona-ellende verbannen naar een vage herinnering, de verbroedering (verzustering) onder confraters compleet, de jaren '20 swingend als nooit tevoren.

De foto's kan u bekijken via de facebookpagina.

Een filmpje kan u bekijken via het youtubekanaal.

De opname van de livestream kan u hier bekijken, met gebruik van het paswoord ocbaliewest2021

We bedanken ook onze sponsors:

Volvo Automobilia Veurne

BOPA Veilingen Ieper

Gerechtsdeurwaarderskantoor Roegiers en Hinnisdaels Veurne

EuroPConcept Seminars

Linders Toga’s en uniformen Brussel

Cicero LawPack

Reactie toevoegen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.