Corona laatste update: 06/03/2022

Vrije (tafel)partnerkeuze op openingszitting 2020 van balie West-Vlaanderen

Op vrijdag 9 oktober 2020 ging de openingszitting van de balie West-Vlaanderen door in Ostend Sea P'lace bij de Hippodroom in Oostende.

Zo'n 270 gasten konden – gezeten op veilige afstand van mekaar - genieten van de openingsrede van mr. Jens Rau, advocaat-vennoot bij Belexa advocaten, met als onderwerp  "Vrije partnerkeuze voor advocaten, of niet?".  Een zeer actueel thema, onder meer over samenwerkingsverbanden van advocaten met andere beroepsgroepen. Een snedige repliek volgde van stafhouder - "zeekapiting" - Rik Crivits waarbij meteen alle partnerkeuzes op de korrel genomen werden.

Aan tafel gold de vrije maar wel vaste tafelpartnerkeuze, corona behoedt ons voor al te veel vermenging. Ook van thuis uit kon men in alle veiligheid, met gezelschap naar keuze, de rede (en overigens ook de aanwezigen in de zaal, die soms ‘akelig’ dicht in beeld gebracht werden) volgen via de livestream.

Later op de avond nam kersvers minister van justitie Vincent Van Quickenborne nog het woord, waarbij hij afsloot met de rake oneliner 'the west is the best' (minister wordt men niet zomaar).

Grote lof gaat uit naar de vier Conferenties van de Jonge Balie die, ondanks de corona-moeilijkheden gepaard met late beslissingen, een onberispelijke organisatie afleverden.

We kijken uit naar volgend jaar, waarbij we hopelijk de gederfde danspasjes dubbel en dik kunnen inhalen.

De foto's vindt u op onze facebookpagina.

De livestream werd opgedeeld in sfeerbeeld, intro, openingsrede, repliek en outro.

 

Reactie toevoegen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.