Webinar | Een (opfrissing van de) basiskennis mededingingsrecht

Aangezien het op heden niet mogelijk is om de studieavonden op de vertrouwde locatie te laten plaatsvinden heeft de Conferentie Jonge Veurne besloten om een online opleiding aan te bieden, onder de vorm van een webinar.

Wanneer:

Donderdag 16 april 2020 om 18u30

Inhoud.

Mr. Mathieu Vancaillie (Simmons & Simmons) maakt ons graag wegwijs in de basisregels inzake het mededingingsrecht.

Het Europese en het Belgische mededingingsrecht kent een ruim toepassingsgebied dat niet enkel relevant is voor grote en/of internationale ondernemingen. Een voldoende en actuele basiskennis van het mededingingsrecht is dus onontbeerlijk voor iedere advocaat die in het ondernemingsrecht actief is.

De presentatie zal betrekking hebben op een brede waaier aan onderwerpen die relevant zijn voor de dagdagelijkse ondernemingspraktijk zoals (i) het mededingingsrecht en de overdracht van onderneming of bedrijfstak, (ii) kartels, (iii) het mededingingsrecht en distributieovereenkomsten, (iv) misbruik van machtspositie of van economische afhankelijkheid, (v) de publieke- en private afdwinging van het mededingingsrecht (administratieve sancties voor ondernemingen, ondernemingsverenigingen en werknemers, vorderingen tot voorlopige maatregelen, vorderingen tot voorlopige maatregelen, ...), etc.

Hoe inschrijven?

U dient zich in te schrijven via https://zoom.us/webinar/register/WN_Vbohbo-4QH2DdL4jJv3cAw.

Nadat u zich ingeschreven heeft wordt u een bevestigingsmail bezorgd, met daarbij een link. U dient zich vervolgens op het startuur van de opleiding aan te melden door deze link te volgen. Indien de opleiding correct werd gevolgd wordt u na afloop een aanwezigheidsattest toegestuurd.

Inschrijven kan tot op de dag van de opleiding.

Het inschrijvingsgeld bedraagt 40,00 EUR voor balieleden en 30,00 EUR voor stagiairs, te storten op rekeningnummer BE94 3800 1557 2514 van de CJB Veurne, met vermelding van uw naam en de datum van de studieavond.

Permanente vorming.

Voor deze studieavond zijn twee punten permanente vorming bij de OVB in aanvraag.

Het bestuur hoopt alvast op uw talrijke – zij het virtuele – aanwezigheid!

Reactie toevoegen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.