Schrijf u in voor de juridische eerstelijnsbijstand

Waarde confrater

Het Bureau voor Juridische Bijstand is verplicht lijsten aan te leggen met het oog op het aanstellen van advocaten in het kader van de juridische eerstelijnsbijstand. Deze lijsten dienen jaarlijks hernieuwd te worden.

Inschrijven voor de lijsten 2022 - 2023 is vanaf vandaag mogelijk tot en met woensdag 30 november 2022.
 

Hoe inschrijven

Voor de juridische eerstelijnsbijstand kunt u zich inschrijven via het online formulier
 

Inschrijvingstermijn

U heeft er alle belang bij om u zo snel mogelijk in te schrijven, en dit tegen uiterlijk 30 november 2022.

Uw inschrijving is slechts definitief na goedkeuring door de raad van de Orde op 8 december 2022.

Ik wil er u op wijzen dat tussentijdse inschrijvingen en/of uitschrijvingen tijdens het gerechtelijk jaar enkel mogelijk zijn voor wat betreft de juridische tweedelijnsbijstand en niet voor de juridische eerstelijnsbijstand en/of mandaten en ambtshalve aanstellingen en dit in functie van het wettelijk kader en mede in functie van de vaststelling dat welbepaalde lijsten dienen overgemaakt te worden aan de bevoegde vrederechters, het OM, het justitiehuis, sociaal huis of centrum voor illegalen.

Inschrijvingen na 30 november 2022 worden niet in aanmerking genomen (in dit geval zal u in het gerechtelijk jaar 2022 - 2023 dus géén permanentie in het kader van de juridische eerstelijnsbijstand kunnen waarnemen of opgenomen worden op de lijsten betreffende de ambtshalve aanstellingen en mandaten).

Gelieve tevens rekening te houden met de voorziene vorming juridische eerstelijnsbijstand, zoals meegedeeld op 20 september 2022.

Samengevat: u kan inschrijven via het online formulier tot en met 30 november 2022 om 24 uur (uiterste inschrijvingsdatum!).

 

Filip Mourisse
Voorzitter BJB West-Vlaanderen

 

Reactie toevoegen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.