Ook burgerlijke vonnissen politierechtbank voortaan elektronisch bezorgd

Kennisgeving van het vonnis via digitaal platform is al langer het geval voor de strafrechtelijke vonnissen van de politierechtbank, alsook voor de vredegerechten.

Voortaan wordt ook de kennisgeving van de burgerlijke vonnissen van de politierechtbank elektronisch gedaan via jbox of just-on-web op dezelfde wijze. Zijnde dus als volgt:

partij met advocaat:

  • kennisgeving met afschrift vonnis via de Jbox van de advocaat (titularis)
  • indien geen Jbox: kennisgeving met afschrift vonnis via e-mailadres
  • indien geen Jbox of gekend e-mailadres: kennisgeving met afschrift vonnis via brief

partij zonder advocaat

  • indien gekend emailadres + actief RRN (+ adres in België): kennisgeving zonder afschrift vonnis via e-mailadres met verwijzing naar just-on-web
  • indien geen gekend emailadres maar wel gekend RRN (+ adres in België): kennisgeving vertrekt automatisch naar B-post (easy2mail – volautomatisch platform) zonder afschrift vonnis met verwijzing naar just-on-web.
  • indien geen actief RRN en/of geen adres in België: kennisgeving met afschrift vonnis via brief

Concreet ontvangt dus de burger het vonnis niet meer niet in de bus, maar enkel een mededeling dat hij moet inloggen op zijn Just-On-Web om van het vonnis kennis te nemen.

Burgers die digitaal minder onderlegd zijn, kunnen terecht bij één van de 600 kiosk-pc's die in de rechtbanken staan. Met ondersteuning van iemand van de griffie kunnen ze daar alle online tools van justitie raadplegen.

Wenst men toch het vonnis op papier te ontvangen, dan kan dit door de griffie te contacteren

Lees meer op de website van FOD Justitie

Reactie toevoegen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.